Okategoriserade

Att testa hudvård

Att testa hudvård är en djungel och nätet vimlar av experter. Nu är tyvärr alla ”experter” så pålästa och även jag ingår ibland i den kategorin och jag försöker vara uppriktig med det. Jag läser mycket i ämnet och frågar ut alla experter jag kan men ändå kan jag absolut inte allt om hudvård. I all ärlighet finns det ingen som kan allt så det gör inte mig till en dålig människa.

Annons

När man provar en ny produkt är det klokt att vara insatt i allt som kan påverka huden. På Instagram ser man människor såga en ny produkt och uttala sig med säkerhet om att de fått utslag av just den produkten. Jag hävdar att det är omöjligt att vara helt säker utan att ha testat mer än en gång. Det du äter, gör och allmänna hälsotillståndet påverkar även din hud. Kombinationen av krämer kan också påverka så att testa hudvård kräver att du verkligen kan isolera vad som ger effekt vilket ytterst få kan.

Under veckan som var så fick jag en allergisk reaktion. Jag vaknade med svullna händer och en sjuk klåda inifrån handflatorna. Min första tanke var, vilken handkräm använde jag innan läggdags? Låter som en klok tanke men då hoppar vi över en massa andra faktorer. Jag åt lunch på samma restaurang som jag brukar och det som avvek från det normala var att jag åt lingon till maten och det brukar jag inte. Kvällen innan klådan började testade jag ett nytt serum.

Annons

Som ni ser finns det många saker som hade kunnat utlösa en allergisk reaktion och ändå var det ingen av dem som var skyldiga. Det som orsakade reaktionen var antibiotika. En sväng förbi akuten och lite medicin så försvann klådan på några timmar. Om jag gjort som många influensers gör och lagt ut reaktioner direkt så hade jag kunnat såga handkrämen, serumet eller lingon och skrämt många i onödan. Av samma skäl är jag ibland lite seg på att publicera mina tankar på Instagram. Om jag får utslag eller klåda när jag testar någon ny produkt så lägger jag den åt sidan ett tag innan jag testar den igen när utslagen eller klådan lagt sig. Vissa gånger så har det gått bra när huden fått vila och jag testar produkten igen. De gångerna är antagligen inte den nya produkten boven utan något helt annat.

Slutsatsen är att var försiktig med att såga produkter och uteslut att problemen beror på något annat innan du sågar. Som alltid är inte världen svart eller vit utan snarare en djungel av allt. Slutsats 2, hudvård är himla kul och jag kommer testa även om det ibland ger utslag och reaktioner men jag kanske kan rädda er från några felköp och hitta fler guldkorn.

Relaterade inlägg

Vårgarderob

Idag skiner solen och jag börjar längta till vår och sommar 🥰 Jag tycker om när man tar fram vårgarderoben och börjar planera för sommaren. Så passande då…

NCP Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood

N.C.P Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Parfym.se N.C.P Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood är en väldoftande och vårdande handkräm. Den är framtagen av Svenska…

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk

Ren Evercalm gentle cleansing milk

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk är en rengöring för känslig hud som ska lugna utan att irritera huden. Den ska minska rodnad, klåda och lugna huden. Huden ska bli lugn och mjuk samtidigt som den tar bort smink och smuts. Den är framförallt framtagen för känslig och stressad hud.

Pure Effect textile mist

Pure Effect textile mist är en uppfräschningsmist för textil med en aktiv bakteriekultur. Den stora flaskan är även lämplig för mattor och soffor. Har ni hört mig prata…

Remescar sagging eyelids

Remescar sagging eyelids

Remescar sagging eyelids är en uppstramande ögonkräm som ska ge ett tillfälligt lyft åt hängande ögonlock. Effekten ska synas direkt! Ni vet ju kanske min inställning till olika tester. Jag bryr mig inte i om en produkt är testad om jag inte får veta resultatet men den här har dokumenterad effekt och sånt gillar jag! Vetenskap är fantastiskt.

Verso Body oil cleanser

Verso Body oil cleanser

Verso Body oil cleanser är en lyxig skummande oljerengöring för kroppen som ska exfoliera och ge näring. Självklart innehåller den en massa godsaker som ska ge en slät och mjuk hud. Verso har många spännande och genomtänkta produkter. De har en noggrann forskning bakom varje detalj i produkterna och det märks. Verso Super C Serum är ett av mina favoritserum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *