EIE Skincare serum
EIE Skincare serum

EIE Skincare serum är en nyhet jag varit nyfiken på ett tag och på Stockholm Beauty Week 2024 fick jag tillfälle att se serumet och även träffa grundarna. De har god kunskap inom medicinsk hudvård och tycker att det behövs en riktigt effektiv produkt med dokumenterad effekt. Det här är alltså inget magiskt serum utan bevisad vetenskap som ska ge ett yngre utseende. En balanserad och frisk hud ser ut fräsch ut.

Serumet ska minska rynkdjupet och göra huden mjuk och elastisk. Det ska även skydda mot oxidativ stress, föroreningar och förlänga livet på cellerna genom att aktivera hudens egna försvar i cellerna. Cellerna ska lagas effektivare på DNA nivå så det är inte lite serumet lovar.

Annons

Stjärnan i EIE Skincare serum är klothopeptiden som du inom kort kan läsa mer om. Det är en så spännande peptid att den hade en egen programpunkt på Stockholm Beauty Week 2024. Tyvärr missade jag den men jag hann prata med läkaren som föreläste. För att göra serumet ännu mer effektivt så innehåller det även hyaluronsyra, A-vitamin, ceramider och skvalen för att skapa en hälsosam hud som är rejält återfuktad.

Recension Vi börjar som vanligt med utsidan och vore jag man hade jag älskat den. Nu är jag kvinna och har ett badrum där färgen inte riktig stämmer men det är ändå tillräckligt snyggt nästan för att få stå framme. Jag ska utmana mig själv och försöka ha den framme i badrummet men vet redan nu att den kommer hamna på pallen vid handfatet. Nu är det insidan som är viktigast och den är fullmatad.

Annons

Doften är lite neutral men jag tycker mig ändå ana något som har en lätt hint av svavel. Konsistensen är lätt och lite tjockare än vatten men inte lika fast som en kräm. Serumet sjunker in i huden fort och eftersom det är ett aktivt serum avslutar jag med en mild kräm som Klardie Fusicare calming moist balm. Nu är det sommar så serumet ska inte användas dagtid eftersom sol och retinol är en dum kombination.

Huden känns mjuk och återfuktad redan första gången och jag tycker att det känns skönt. Min hud kan vara känslig för retinol och därför har jag haft en paus ett tag. Det var lite skräckblandat att testa eftersom min hud reagerar fort men det gick riktigt bra. Har man känslig hud ska man använda retinol ytterst försiktigt. Många säger varannan dag men det senaste jag hört är att köra på dagligen i en vecka och sedan pausa. Vilket som stämmer är nog individuellt och jag är inte en expert och tänker inte låtsas att jag vet.

Det är ett helt underbart serum och jag är lite nyfiken på hur det fungerar ihop med krämen men tyvärr har jag inte den. Vad jag kan läsa mig till så är det en lätt kräm med klothopeptider och den verkar bra men jag kommer testa med andra peptidrika eller neutrala krämer.

EIE Skincare serum finns hos EIE för 1495kr

Köpa igen? Jag återkommer i frågan. Även om serumet kostar mycket är det helt underbart

2 svar på “EIE Skincare serum”
  1. Missade också föreläsningen. Det vart ju förseningar och då beräknade jag helt fel 😉 Det hade varit intressant att höra läkaren berätta om ingrediensen och märket.

    Jag fick med i alla fall med mig båda produkterna hem =) Så det ska bli spännande att testa till hösten.

    1. Förseningar ställer till det rejält i planeringen. Jag tänkte se dem och sedan gå iväg för ett möte men det var tur att läkaren var i montern senare. Vilken lyx att du fick med bägge! Jag ser verkligen fram emot att höra vad du tycker om dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *