Australian Body Care body lotion
Australian Body Care body lotion

Inlägget innehåller reklamlänkar till Apohem

Australian Body Care body lotion är en vegansk body lotion som kan användas dagligen. Den fungerar både som återfuktare, after sun, lindra klåda och motverkar inåtväxta hårstrån. Huden ska bli len utan kladd. Den passar för alla hudtyper, även irriterad och lite skadad hud. Det som tilltalar mig mest är att den lindrar hudirritation eftersom jag är lite överkänslig mot bett och kliar sönder kroppen varje sommar.

Som allt som används dagligen ska det vara krångelfritt och den här utlovar snabb torktid utan att göra avkall på effektiviteten.

Annons

Det behöver väl inte nämnas att den innehåller Tea tree oil? Nu hörde jag nyligen att det fortfarande finns de som är rädda för Tea tree och tror att den är stark och skadar huden. I för hög koncentration kan du irritera huden och allt är farligt i fel mängd men den här har en säker dos av Tea tree så du kan använda den utan oro. Den här har farmaceutisk standard. Australian Body Care body lotion innehåller också allantoin som både lugnar och skyddar huden. Du hittar även klassikern glycerin i den.

Recension Om du följt mig ett tag kan du nog inte ha missat att jag samarbetat med Australian Body Care i många år och jag gillar deras produkter. Tub är smidigt att slänga med på resor och snäpplocket underlättar att öppna och stänga tuben utan krångel. Vardagsprodukter ska vara enkla att använda annars hoppar jag över dem och då försvinner ju även effekten. Mönstret på tuben känns unisex och jag vet att de manliga personerna i hushållet norpar av dem ibland utan att protestera.

Doften är inte helt otippat av tea tree, den kan ibland bli lite påträngande men min hud älskar det så jag brukar tänka funktion. Doften hänger inte kvar och stör parfymer så det är ok.

Den absorberas snabbt in i huden och kladdar faktiskt inte. Mitt tålamod med torktid på bodylotion är i och för verkligen noll men den här får godkänt. Det värsta jag vet är när en bodylotion klibbar och kläderna fastnar när man ska klä sig, de brukar försvinna fort eller hamna i en bortglömd låda.

När vi hade varit i fjällen så lindrade den mina sönderbitna ben och några bett var så stora att jag övervägde allgerimedicin. Ibland kompletterar jag med anti kli spray men ofta räcker det med att smörja med den här. Jag har nästan alltid med mig Australian Bodycare Spot Stick om jag riskerar myggbett.

Hur den fungerar på solskadad hud vet jag inte för att jag faktiskt lärde mig när jag nästan brände armarna under midsommarhelgen och undviker att bränna mig. Den fungerar även bra som en skön återfuktande bodylotion och sammanfattningsvis är det ett bra botemedel på många sommarplågor.

Australian Body Care body lotion 500ml finns hos Apohem för 199kr men de har rea just nu om du är snabb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *