Inlägget innehåller annonslänkar

I beautyvärlden kommer nyheter hela tiden därför har jag gjort en kort lista över budord att ha i bakhuvudet nästa gång du ser en nyhet du bara måste ha. Jag glömmer listan själv ibland men vem är perfekt liksom. Det finns en anledning till att jag ofta titulerar mig som en av de sämsta influenserna eftersom jag inte är rädd för att missa en trend eller två och inte heller försöker jag vara vacker hela tiden.

  • Skuldsätt dig aldrig
  • Kolla vad du har hemma redan
  • Hur innovativ är egentligen nyheten?
  • Fyller nyheten ett behov du haft länge?
  • Kan du invänta rea?

Många märken vill skapa en hype och få oss att känna skräck över att missa något och känna oss utanför. Om du missar en release av ett läppstift lovar jag att dina vänner förhoppningsvis är kvar och att det kommer mer läppstift. Om du har 15 röda läppstift hemma redan är de nog inte i rätt färg om du vill ha ännu ett. Gå hellre till en butik och få råd om en nyans som är perfekt för just dig istället för att köpa den senaste färgen för att imponera på någon annan. Att applicera läppstift offentligt anses av många som väldigt smaklöst och oförskämt så ingen vet om du använder YSL eller Isadora om du har lite klass. Satsa på kvalitet över kvantitet och var kräsen.

Annons

När vi pratar skönhet så är det omöjligt att låtsas som om det inte kostar pengar att följa alla trender. Skuldsätt dig inte över en enda skönhetsprodukt. Det kommer bara leda till oro och oro ger rynkor. Att behandla rynkor är dyrt så förebygg istället. Det finns en hel kultur som tycker att det är gulligt att maxa ut sitt kreditkort i en sminkbutik men jag tror inte att det är långsiktigt klokt. Shoppa med eftertanke och klokhet istället. Jag lägger gärna ut ännu mer budgettips om ni vill, säg bara till.

Hourglass senaste palett vart succé på nätet och många på Instagram hyllar den och jag har själv funderat på att köpa den. Det roliga är att det ofta är samma personer som köper varje ny palett som släpps och det kommer många nya hela tiden. Den är bra pigmenterad och räcker läääänge. Om du kollar noga hemma har du säkert liknande färger. Om du inte har kan du fortsätta fundera på att köpa den om du vill. Om du gillar makeup så gissar jag att du har liknande hemma som du kan använda upp innan du köper den. Nu kommer många invända att det är ju Limited edition och det kan stämma men det kommer fler paletter som har de här färgerna så oroa dig inte. Dessutom är det lika illa att bättra på makeup som läppstift offentligt så argumentet att dosan är snygg biter inte. Den är dekorativ på sminkbordet och hur många ser det?

Steg 1 i att förbättra din stil generellt är att se över vad du har och vad du saknar. Jag har sorterat upp min makeup och hudvård efter kategori så när jag kommer in i en butik vet jag redan vilka produkter och färger jag har. Med en full låda läppstift i blandade färger så är risken rätt liten att jag köper ännu ett som inte har något riktigt speciellt. Dessutom vet jag att jag använder mest ofärgade läppbalsam. Hur kan jag då snacka hudvård om jag är så anti shopping? Jag älskar att shoppa men det ska uppfylla ett behov och inte bara vara en tillfällig trend som är borta lika fort som den kom. Genom att jag helt enkelt hoppar över vissa trender helt skapar jag dessutom utrymme i min ekonomi för att vara snabb på de trender som jag upplever som riktigt innovativ. Kom ihåg att du styr butikernas utbud mycket med vad du köper.

Jag vet redan nu att någon invänder att det är lätt att vara kaxig och hoppa över trender för att hänga på de som känns coola om man har råd men det roliga är att om du slutar hoppa på varje trend så har du större möjlighet att hoppa på det som verkligen väcker din passion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *