Gua Sha Detox Body massage
Gua Sha Detox Body massage

Gua Sha Detox Body massage är en behandling för kroppen som är både avslappnande och jobbar på djupet. Den kombinerar många olika nyttor och kunskaper. I behandlingen används även min favoritolja från Me Anima. Oljan ger även en aromaterapeutisk effekt och gör nytta inifrån och ut vilket gör det här till en riktigt heltäckande behandling. Just dofter är något jag är väldigt känslig för så det är toppen att utnyttja dem positivt. 

Förutom delar av manuell massage så boostas det men Gua Sha. Gua Sha når djupare och på ett annat vis än händer kan. Om kristaller kan påverka oss finns det delade meningar om men jag har svårt att se att de gör någon skada och om de kan påverka kroppen positivt är det underbart. Som redskap är det otroligt bra. 
Det som är viktigt är att hela behandlingen utförs i lymfans riktning vilket kan rensa kroppen på överflödig vätska och slagg. Det ska vara bra för hälsan och cirkulationen men behandlingen kan även ge en bättre hållning. En bonus är att även celluliterna får sig en omgång och blir mindre framträdande om man har såna. Jag har under åren fått några som jag gärna minskar även om man självklart är lika mycket människa med eller utan dem. En behandling kommer tyvärr inte utplåna celluliterna och ge en slät modellfigur men du kommer ändå få glädje av behandlingen. 

Annons

Massagen inleddes med lite aromaterapi och skalpmassage som är otroligt avkopplande. Fixa inte håret så noga innan behandling, frisyren är värd att sabba. Hela kroppen gås igenom ända ut till fingrar och tår. Gua Shan kommer åt djupt och ibland var det en märklig mix av att det kittlades och gjorde lite ont. Det är väldigt avstressande och fast jag var på allmänt dåligt humör och lite stressad när jag kom dit så somnade jag under behandlingen och var mycket piggare efter. 

Eventuella muskelknutar mjukas upp och efter massagen är kroppen helt avslappnad. Jag tyckte att axlarna automatiskt åkte bakåt och att kroppen kändes otroligt mjuk. Eftersom Gua Sha Detox Body massage jobbar med lymfsystemet så hjälper man även kroppen att städa bort överskottsvätska. Jag upplevde mina ben som betydligt lättare. Nu är det svårt att mäta på ett objektivt sätt eftersom låren har varierad form och det är svårt att använda exakt samma mätplats före och efter. Det finns dock även studier som stöttar att vi kan minska i omfång av lymfmassage.

Annons

Något man ska komma ihåg är att dricka mycket vatten efter behandlingen för att stötta kroppens städning. Man kan även bli trött efter behandlingen så det är klokt att ta det lugnt efter. 

Göra igen? Jag skulle vilja göra Gua Sha Detox Body massage varje vecka men plånboken tillåter inte riktigt det så jag har köpt en Gua Sha för kroppen och fyllt på med favoritoljan. Meditationsoljan hemma har jag inte använt upp än 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *