Ivan Valencia

Expertsamtal med Ivan Valencia och Andrea Endre handlar om att Omdefiniera skönhetsindustrins förvrängda bild av skönhet. Temat för dag 3 på Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka var Mentalt och emotionellt välmående för hudhälsa. Iván vill att vi Reclaimar vår skönhet! Jag kan inte annat än att hålla med om att industrins skönhetsideal är sjuka.

Ivan Valencia har jobbat med de största inom hudvård som Dior, Kicks och många andra. Han gick över mer mot ekologiska produkter för ca 10 år sedan. Helena Rubenstein och Elizabeth Arden var pionjärerna inom hudvård och deras koncept är fortfarande standard i branchen.

Annons

Vem som är vacker och har rätt att känna sig vacker är en väldigt intressant fråga som diskuterades. Standardbilden har varit en vit kvinna under 25 men det börjar äntligen komma lite avvikelser. Under tidigt 1900tal var inte makeup använt av anständiga kvinnor. I en tid där kvinnor inte tjänade egna pengar var utseendet ett sätt att överleva och till slut började även anständiga kvinnor sminka sig lite diskret för att inte bli utbytta. I början så såldes smink lite diskret under disk och gärna med säljargument att du måste vara snygg för att duga. Underförstått att du inte duger om du åldras.

Han har intressanta tankar över antiagehetsen och att märkena hela tiden trycker på oss att vi inte får åldras. I högre grad mår vi sämre. Unga kvinnor är gruppen som mår sämst och skönhetsindustrin matar vidare sitt mantra med skönhetsidealen. De får åldrande att låta som en hudsjukdom fast det är vackert att åldras.

Annons

Kvinnor över 40 är egentligen de som lägger mest pengar men det finns ingen marknad som pratar om en sund åldrande hud utan bara fortsatt tjat om antiage och ungdom. Nu har kvinnor utbildning och egna pengar och marknadsföringen måste inse det. Vi vill inte vara vackra för att någon man inte ska rymma.

Alla filter och skönhetstips försöker ju säga att vi inte duger som vi är. Vi måste våga ifrågasätta om det verkligen är så farligt med rynkor och grå hår. Många som får barn matas med tips om hur de snabbast går ner i vikt. Är det inte ok att strunta i vikten den tiden och prioritera välmående bara?

Jakten på skönhet leder till att många hela tiden letar fel hos sig själv. Ivan vill att alla ska få känna sig vackra. Kolla på ursprungsfolk som lever utanför våra skönhetsideal. De är vackra och äter bra. Man ser verkligen hur de vårdar sin skönhet inifrån och inte med fillers.

När du inte accepterar dig själv som du är så skapar man ju omedelbart en distans till dig själv och ditt känsloliv! Det hindrar dig då från att skapa hållbara relationer.

De som producerar löddrande rengöringar är medvetna om vilken skada tensiderna gör på din hud. De håller dig inte i handen när du står där med utslag och mår dåligt fast de fått dina pengar. Deras uppdrag är att sälja produkter till dig, inte få dig att känna dig vacker. Alla inom hudvårdsindustrin vet det men ändå fortsätter de att sälja löddrande rengöringar. Trenden borde gå mer mot optimal hudhälsa och ett starkt mikrobiom.

Alla är redan vackra och behöver inga produkter för att bli det. Beröring är även viktigt för magen och i magen startar vår hudhälsa. Smörj in dig med en fin kallpressad olja mjukt och kärleksfullt.

Det är hög tid att omdefinera skönhet! When you feel beautiful, you are! Citat från Helena Rubinstein

3 snabba!

  • Stå framför spegeln och uppskatta dig själv, tala om hur vacker du är.
  • Välj bort antiage och antiwrinkle för att det säger att du är fel.
  • Sluta med löddrande ämnen på huden.

Biljetter till alla samtal och möjlighet att vinna fina priser hittar du här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *