Healthwell Pure lavender oil är en koncentrerad eterisk olja gjord på ekologiska ingredienser. Som med alla eteriska oljor ska den användas klokt eftersom den är väldigt verkningsfull. Det är en olja utan tillsatser och framförallt kommer jag använda den i min diffuser. Det är en koncentrerad produkt som inte ska komma i hudkontakt utan att man späder ut den.

Inom aromaterapi är lavendel känd för sina lugnande egenskaper och det är ju behövligt ibland. Samma gäller inom Ayurveda, där används den för att lugna och varva ner.

Annons

Om du gör egna tvålar och krämer kan du addera någon droppe Healthwell Pure lavender oil för doft och funktion. Kom ihåg att inte använda en högre koncentration än 2% om den ska vara i kontakt med huden. Tillsammans med en neutral olja har du en bra massageolja för kvällen. Jag tycker om att mixa med A-pro Mandelolja.

En bonus med lavendel är att myggen inte gillar den doften så om du är känslig mot myggbett och inte gillar myggmedelsdoft är lavendel toppen. Jag brukar alltid ha en eller fler plantor på balkongen hemma för att slippa myggbett.

För att göra oljan så destilleras blombladen med ånga för att bevara den bulgariska lavendelns goda egenskaper.

Healthwell Pure lavender oil finns hos Svenskt Kosttillskott för 99kr

Köpa igen? Yes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *