Holistic D3

Inlägget innehåller reklamlänkar till MEDS

22 september är D-vitamindagen. Det kommer ett längre inlägg om vad det innebär. Holistic D3-vitamin är mitt senaste tillskott i samlingen. Den här fick jag i en Goodiebag på Holistisk hälsa och själslig skönhet vilket jag tycker var riktigt passande.

Förra året gissar jag att försäljningen av D-vitamin sköt i höjden men det är bara en gissning utan fakta. Jag tror att vi i mörka Sverige behöver D-vitamin för att må bra. Nu ska ni absolut inte ha mig som enda källa även om man ibland kan bli förvirrad när man söker information. Jag hittade en riskvärdering från Livsmedelsverket där de granskat just Holistic D3-vitamin 2000. Jag är medveten om att alla inte litar på Livsmedelsverket heller men det är ändå intressant att ta del av informationen. Något som jag tycker var intressant i studien är att både lågt och högt intag visar på hälsorisker så mitt råd är måttfullhet men jag är inget proffs. Ni som inte orkar läsa rapporten kan få en kortare sammafattning, den bedöms som säker i rekommenderad dos.

Som alltid är det bra att kolla så mycket som möjligt på olika kosttillskott för att ha en samlad bild. Jag har en dokumenterad låg nivå av D-vitamin så för mig är tillskott motiverat även om det självklart inte ersätter en balanserad kost och lagom mängd solsken. Solen har ju i sig sina debatterade skador men i avseende med D-vitamin kan inte kroppen producera toxiska nivåer genom sol. Det betyder inte att du kan sola hur mycket som helst utan övriga skador.

Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion samt bidrar till att bibehålla normal benstomme, normal muskelfunktion och normala tänder. Kort sagt, vi behöver D-vitamin och det är absolut inom hudvård och skönhet också.

Holistic D3-vitamin finns hos MEDS för 177kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *