Infuzion The mazk är en återfuktande ansiktsmask som även går att använda för att boosta resultatet under en kur med Infuzion som jag har testat och älskar. Nu är jag sugen på att göra en komplett kur med Infuzion för att släta ut huden utan fillers men kunde såklart inte låta bli att testa masken när jag vann ett kit. I det här inlägget kommer vi alltså att fokusera på masken ensam och om jag unnar mig en kur med salongsbehandlingen så kommer det i ett eget inlägg.

Annons

Den ska inte blandas ihop med enkla masker som du köper hos kedjorna. Den här hittar du bara på godkända salonger. Infuzion The mazk är en sheetmask gjord på biocellulosa som har egenskaper som är gynnsamma för att läka sår och brännskador. Den togs fram för att underhålla huden mellan behandlingar och efter microneedling. Den håller kvar vätska och med sin unika penetrerande förmåga ökas hudens fuktbalans. Passformen gör att den lägger sig som ett andra lager på huden och matar in fukt.

Masken ska appliceras på rengjord hud. Kom ihåg att ta bort skyddsnätet på fram och baksida. Jag har tyvärr sett många på Instagram som använder masker med skyddet kvar och då får man inte maximal absorption. Låt masken sitta 15-20 minuter och fortsätt sedan med dina vanliga hudvårdsprodukter.

Recension Jag tycker det är bra att masken kommer i 5-pack. En mask säger väldigt lite och man brukar behöva använda ca 3 för att se ordentliga resultat.

Viktigaste punkten med alla masker är passformen. Den här är geleaktig och lägger sig verkligen som ett andra hudlager vilket gör att allt serum i masken verkligen kapslas in i huden. Det är även generöst med serum utan att det droppar av masken.

Doften är väldigt neutral tycker jag så även de med känslig hud bör kunna ha den. Nu är den ju framtagen för att även passa efter microneedling och då bör den inte innehålla några irriterande ämnen.

Ett litet hack jag ofta gör när jag lägger mask är att använda skyddsnätet i dekolletaget. Det släpper igenom mer än vad själva masken gör men dekolletaget brukar ofta glömmas bort och det får i alla fall lite serum när man gör så.

Huden känns slät och skön efter masken. Jag tycker att den även känns plumpad dagen efter så jag ser verkligen fram emot att använda den här regelbundet.

Infuzion The mazk finns på salong i 5-pack för ca 460kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *