Ivon Care shea butter
Ivon Care shea butter

Ivon Care shea butter är ett naturligt och oraffinerat kallpressat sheasmör som utvinns från Afrikanska shea nötter. Det är en vegansk och ekologisk produkt.

Du kan använda rent sheasmör direkt på huden genom att du smälter den med dina händer och applicerar den på huden. Den ska förvaras i rumstemperatur och smälter runt 37grader. Öppnad burk håller mellan 1-2 år

Annons

Sheasmör är en naturlig produkt som använts i många år och ger näring till hud och hår. Det har även skyddande, återfuktande och mjukgörande egenskaper. Det fungerar mot hudsprickor, torr hud, eksem, utslag och all annan hudvård. Du kan även använda det som hårinpackning.

Recension Burken är gjord i plast som känns stadig men väger väldigt lite. Plåtlocket ger den en genuin stil. Logotypen på Ivon Care shea butter ger ett lite lyxigt intryck vilket jag gillar. Det finns naturliga märken som har en ganska trist design trots ett rent och bra innehåll. Den här får gärna stå framme i badrummet.

Doften är inte direkt fantastisk utan är helt enkelt som sheasmör doftar. Nu använder man förhoppningsvis den för funktionen och inte för doften.

Det går inte åt mycket till hela kroppen. Gropen i burken är efter att jag smort hela kroppen och lagt extra på händer och fötter och då har jag en liten burk. Innan jag testade den använde jag Ivon Care skrubbhandske så jag ljuger om jag säger att sheasmöret ger silkeslen hud. Det lena tror jag kommer av handsken men efter peeling är skydd och återfuktning väldigt viktigt så det känns som en klok kombination med en riktigt härlig kräm.

Annons

Huden blir smidig och känns skön. Jag tog lite för mycket så huden kändes lite fet även på kvällen och då duschade jag på förmiddagen. Nu är det vinter och jag hade -27 grader ute när jag testade den första gången vilket innebär att huden var instängd i strumpbyxor, långkalsonger och tights hela dagen. Snacka och slugging för kroppen med hjälp av kläder och lite kyla håller ju smöret hårt. Nästa gång som jag använde sheasmöret tog jag en mindre mängd och dessutom var det humanare temperatur utomhus och då var inte huden fet timmar innan.

Det jag gillar mest är att effekten ligger kvar länge och huden känns som om man varit på spa. Huden blir mjuk, känns spänstigare och kliar inte och jag brukar kunna få rejäl klåda på vintern.

Ivon Care shea butter finns hos Ivon Care från 109kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *