Silkyluxe

Silkyluxe är en peelingvante och det finns definitivt en uppsjö av såna men den här ska ha en unik sammansättning som exfolierar på ett skonsamt sätt.

Annons

Peeling har fått lite stryk i beautyvärlden senaste åren efter att vi nördar peelat sönder vår hy men korrekt använt så är peeling verkligen grunden i en bra hudvårdsrutin. Den här vanten har utvecklats av läkare och bör vara skonsam för kroppen. Innan vi använder Brun utan sol eller vaxar så bör man alltid göra en bra peeling för bästa resultat. Kom bara ihåg den trista regeln med måtta, ingen hud är gjord för daglig exfoliering. Jag håller mig till 1-2 gånger per vecka.

Vad gillar jag då med Silkyluxe? Framförallt gillar jag att den är helt kladdfri så du kan slänga ner handsken i resväskan och slippa fundera på om den skräpar ner. Vissa peelingkrämer kladdar ju ner duschen fruktansvärt. I resväskan slipper man även oroa sig över om den läcker. En handske räcker riktigt länge så i längden blir den ekonomisk.

Användandet är otroligt enkelt och passar perfekt för mig. Man ska duscha varmt i ca 5 minuter för att mjuka upp huden. Nu vet jag att varma duschar kanske inte är helt optimalt för vårt sebum men jag kan inte låta bli ändå. Jag brukar passa på att tvätta håret och kroppen under de 5 minutrarna och slänga i en inpackning som får verka medans jag exfolierar. Vanten ska blötas och klämmas ur innan man stänger av vattnet innan exfolieringen börjar. Jobba i cirklar över hela kroppen innan du sköljer av dig i duschen. Om du gör som mig och passar på att göra en hårinpackning så ska du avsluta med balsam. Totalt tar det ca 10-15 minuter för en hårkur och kroppspeeling och den tiden bör du kunna unna dig minst en gång i veckan. Jag brukar använda en skön olja som Wise body Oil ylang ylang eller Me Anima Aroma Body oil lavender innan bodylotion efter peeling.

Det som skiljer den här från billiga peelingvantar är något man förstår när man testar den. De i plast för 10-20kr som man köper lite överallt river huden och jämför man dem med den här känns de som grova sidan på disksvampen. Silkyluxe polerar bort död hud och ger en skön lyster. Efter en behandling känns huden som efter ett besök på hammam

Annons

Många som har problem med inåtvända hårstrån och keratosis polaris brukar se en stor skillnad när de gör en bra peeling regelbundet. Ökad cirkulation ger en finare hy och är även bra för hälsan. Skönhet i all ära men vi måste ju även tänka på vår hälsa.

Silkyluxe finns att köpa för 249kr

Köpa igen? Ja

2 svar på “Silkyluxe”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *