Skinome Mineral Cleanser

När jag besökte Skinome för en hudanalys så fick jag en Skinome Mineral Cleanser hem. Jag har läst så mycket om den redan innan jag besökte dem så jag är så glad att de gav mig den. Innan analysen så använde jag rengöringen eftersom man ska ha helt ren hud innan de använder hudscannern. Eftersom de har en kort livslängd på sina produkter använde jag deras såklart.

Skinome Mineral Cleanser
En rengöring med Postbiotika och utan ämnen som stör hudens microbiom.

Deras produkter har en kort hållbarhet eftersom de använder minimalt med konserveringsmedel. Konserveringsmedel i hudvård sägs rubba hudbarriären och kan vara en orsak till hudproblem. Produkterna är framtagna bla av hudläkaren Johanna Gillbro som är känd för att ha skrivit boken Hudbibeln som jag antar många av er redan läst. Jag har sett deras labb och hört hur de handplockar kompetens från jordens alla hörn. Rengöringen bör alltså vara toppklass!

Det har varit riktigt jobbigt att inte testa den direkt när jag kom hem men jag hade ju mitt testpilotprojekt med Akademikliniken som jag inte ville förstöra. Nu är testperioden över med den och jag har börjat att använda Skinome Mineral Cleanser. Det intressanta är att jag fick resultatet på min hudanalys ungefär samtidigt som jag började använda rengöringen. I den stod det att jag var röd och bör dra ner på rengöring och peeling. Eftersom jag var nyfiken på Sapienic så testade jag upp mina prover från dem innan jag började med Skinome Mineral Cleanser.

Första dagarna tyckte jag att jag fick något litet utslag i ansiktet men det hade också varit påsk med onyttigare mat än vanligt och lite vin. Något litet utslag kan ju också uppstå av så många olika anledningar så det kan vi bestämma att inte alltid beror på rengöringen. Eftersom analysen sa att jag ska bara tvätta på kvällen så har jag gjort det. På morgonen tvättar jag med ljummet vatten.

Skinome Mineral Cleanser innehåller squalane och glycerin, mjukgörande havreolja samt barriärstärkande niacinamid. Den ska på ett milt men effektivt sätt ta bort smink och spf utan att störa hudens barriär. Låter som något min hud borde älska.

Den är mild och torkar definitivt inte ut huden. Ta bort makeup gör den om man dubbelrengör. På första försöket så ser du ut som en tvättbjörn. Jag var snäll och hade ingen av mina mer svårtvättade mascaror men du måste ända tvätta 2 gånger innan makeupen försvinner. Självklart kan man använda speciella removers för smink och liknande men nu vill jag verkligen försöka använda den här som ensam rengöring.

För någon dag sedan spårade min hud ur. Jag vaxade ansiktet på salong och gjorde även en cellulitbehandling på baksida lår. Om det är lymfsystemet som rensar ut något vansinnigt eller om jag reagerar på vaxet är svårt att säga men jag gissar nog på vaxet. Jag har utslag mellan ögonen och vänster käklinje och även en liten på vänster kind. För att utesluta att det är reaktion på någon av mina övriga hudvårdsprodukter så använder jag samma som tidigare och har bara bytt ut rengöringen.

Jag återkommer om några dagar med rapport om utslagen lagt sig och fram till dess är hudvårdsrutinen enkel och ren.

Dela gärna

Leave Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *