Sol de Ibizas Face & Body Plastic Free SPF30

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Lyko

Sol de Ibizas Face & Body Plastic Free SPF30 är ett solskydd för ansikte och kropp som även ska passa för barn och känslig hud. Den är oparfymerad och vattenresistent. Jag uppskattar extra att den är säker för hav och korall. De var även med på Stockholm Beauty Week 2022 där representanter från Sol de Ibiza berättade mer om deras arbete med naturen och naturliga produkter. De har en helhetssyn som jag tycker om.

Många gillar inte den vita hinnan som man kan få av solskydd, den här lämnar ingen vit hinna. Den skyddar mot både UVA och UVB. Extrakt från ringblomma vårdar huden och bidrar till cellförnyelse. Något som är ovanligt med Sol de Ibizas Face & Body Plastic Free SPF30 är att de har non nano zinkoxid som lägger sig på huden och skyddar. Partiklarna är för stora för att tränga ner i huden.

Recension Den innehåller inget vatten och väger därför inte mycket att ha med i strandväskan. Eftersom den är fast tills man applicerar den på huden så är risken för läckor i väskan minimal.

Apodentals slogan har nött in sig i mig. När jag ser plastic free lägger min hjärna till let it be, plastic free och jag håller med om att vi måste sluta använda plast till allt. Sol de Ibiza gör sina förpackningar i kartong och metall. Burken är snygg och går att återanvända till annat. Nu när burken är nyöppnad så tänker jag alltid att den ska bli så fin till annat men jag vet att den kommer hamna i återvinningen ändå.

Doften är verkligen neutral och den känns skön på huden. Den blir inte klibbig och känns trevlig att använda. Jag råkade hårdtestat den på stranden då jag kom ihåg att smörja låren men glömde smalbenen. Låren klarade sig bra men jag blev lite bränd på smalbenen och fick leta mig till skuggan.

Sol de Ibizas Face & Body Plastic Free SPF30 finns hos Lyko för 299kr

Köpa igen? Absolut! Den är underbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *