ACO nail strengthener har jag haft ett bra tag men inte använt upp riktigt. Tanken med produkten är att du ska pensla på den och sen ska naglarna bli starka. Enligt mig är det bara en form av vätska som flyter runt lite på nageln en stund innan den dunstar och absorberas.

Annons

Beskrivningen på hur den ska användas är underhållande. Klicka på produktnamnet i början av inlägget så kommer du till en återförsäljare om du tror att jag driver. Man ska först ta bort nagellacket och sedan applicera den. Efter det kan du applicera nagellack. Så långt är det ju helt ok men sen kommer det söta. För att få effekt ska du använda den dagligen… Om du tar bort nagellack dagligen lovar jag att du kommer få sköra naglar som skivar sig vad du än använder.

I hopp om att hitta något snällt att säga om den så vände jag mig till alla bloggares guru; Google. Den verkar ha slutat säljas. Innehållet ser ju inte heller så imponerande ut.

Aqua, Propylene Glycol, Aluminum Chloride, Polysorbate 20

Vatten är inte bra för naglarna men flaskan innehåller 5 ml så du kommer inte vattenskada naglarna. Propylenglykol är en mjukgörare men finns även för kylarvätska i bilen, ytterst tveksamt för naglar. Aluminiumklorid är ännu en tveksam ingrediens, användes flitigt i deodoranter innan vi insåg det korkade i att göra så. Jag gissar att den ska täppa igen nageln och kapsla in fukt i nageln. Polysorbate 20 är så illa så jag orkar inte ens kommentera. Läs istället det kloka inlägget jag hittade hos Skönhetsredaktörerna

Det värsta med den hör skräpprodukten är att jag köpt den på ett apotek. En gång i tiden trodde jag på reklamen att apotek har hårda kvalitetskontroller. Den här motbevisar den teorin. Ni som skrattar åt oss som jagar giftfritt kan ta ännu en titt på det här skräpet.

Köpa igen? Absolut INTE

Som pricken över i med den här skräpprodukten så vägrar jag använda upp den efter att ha granskat innehållet så nu måste jag åka till Återvinningscerntralen och lämna in den som miljöfarligt avfall.

Om du har sköra naglar som skivar sig är det här fel lösning. Om du vill bli av med räfflade naglar så kan du testa Australian Bodycare Nail Repair. Har du mer problem med att naglarna är sköra så brukar Scratch nail food lösa problemet. Jag har även skrivit ner det jag kommer ihåg från Lacksnack med Scratch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *