Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko

Amelie Soie Mini Beauty Towel Duo Pack är rengöringspads som man kan tvätta. Tanken är att de ska räcka som enda rengöringssteg. De ska till och med ta bort vattenfast mascara. Självklart marknadsförs de med snack om rengöring utan tillsatser. Jag tror att det är bra att dra ner på användandet av produkter och de marknadsför i alla fall utan att skrämmas med snack om kemikalier.

Jag älskar Amelie Soies hårsnoddar och har onödigt många av dem enligt vissa. Jag hävdar att jag behöver alla snygga färger för att matcha min evigt svarta garderob. När jag köpte dessa var jag skeptisk till hur siden skulle reagera ihop med krämer och makeup. Siden är fantastiskt men just tvätt brukar vara krångligt. Amelie Soie Mini Beauty Towel Duo Pack är gjorda av mikrofiber och klarar vanlig maskintvätt. Det känns som ett klokare materialval just för rengöring och det här är en produkt jag uppskattar att inte är gjord av siden.

En aspekt man ska tänka på när man köper såna här pads är hur ofta man har tillgång till tvättmaskin. Jag har tvättmaskin hemma vilket är bra. Det går säkert att använda dem mer än en tvätt men man vill gärna hålla dem rena. De ska ju trots allt användas i ansiktet och om du förvarar dem så de inte torkar eller inte gör ren dem kan de bli bakteriehärdar som orsakar hudproblem. Microfiber är ett relativt dött material så var inte överdrivet rädd för bakterier i den men försök att låta den torka ordentligt om du ska använda den igen före tvätt.

Om du tvättar dem helt rena under kranen är risken att du förbrukar otroliga mängder vatten vilket motverkar hela syftet med att köpa sådant som ersätter engångsartiklar. Vi måste bli bättre på helhetstänk för miljön. Ska du köpa pads så att du klarar daglig rengöring till varannan vecka i tvättstugan så behöver du ju 7st förpackningar och sen även någon plats för att torka dem innan du lägger dem i tvättkorgen. Kom även ihåg att inte använda sköljmedel då det förstör funktionen. Personligen så föredrar jag att aldrig använda sköljmedel då det ändå är många plagg som blir förstörda av det och det är en onödig belastning för naturen.

Annons

Det sägs att man ska kunna ta bort vattenfast maska men jag tycker inte att det går att få bort mascara helt med dem. Det kan mycket väl vara jag som gör något fel men just sminkborttagning är inget jag tycker de är bra till. Om du däremot fuktar ansiktet och masserar in din rengöring och använder padsen till att tvätta bort rengöring och smink så är de härliga. Det kladdar mindre i badrummet när du avlägsnar makeupen med padsen och huden känns renare. Många makeupremovers rekommenderas att man använder med någon form av rengöringsduk och till just det så älskar jag de här. Både Esse och Sapienic Makeup remover ska användas med rengöringsduk.

När de är nya är de fantastiskt mjuka men efter några tvättar blir de lite mindre fluffiga. Se bilderna så ser ni hur de blir efter användning och torkning. Det är absolut inget negativt att de tappar fluffigheten, de blir bättre efter någon tvätt.

Jag gillar padsen och skulle lätt köpa den igen. Nu finns det billigare och säkert även dyrare och om du har en lite begränsad budget skulle jag rekommendera de billigare. Det jag gillar mest är att de är mörkgrå så de ser fräscha ut länge. Formen är lagom tycker jag. De här är egentligen de man kan ha till gymmet och resor. Jag tycker om att de är små och jag tvättar dem med vanlig tvätt ofta. Den större modellen har jag inte testat.

Amelie Soie Mini Beauty Towel Duo Pack finns hos Lyko i duopack för 195kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *