person holding container with seaweed
Photo by Chokniti Khongchum on <a href="https://www.pexels.com/photo/person-holding-container-with-seaweed-2280568/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Att testa hudvård är en djungel och nätet vimlar av experter. Nu är tyvärr alla ”experter” så pålästa och även jag ingår ibland i den kategorin och jag försöker vara uppriktig med det. Jag läser mycket i ämnet och frågar ut alla experter jag kan men ändå kan jag absolut inte allt om hudvård. I all ärlighet finns det ingen som kan allt så det gör inte mig till en dålig människa.

Annons

När man provar en ny produkt är det klokt att vara insatt i allt som kan påverka huden. På Instagram ser man människor såga en ny produkt och uttala sig med säkerhet om att de fått utslag av just den produkten. Jag hävdar att det är omöjligt att vara helt säker utan att ha testat mer än en gång. Det du äter, gör och allmänna hälsotillståndet påverkar även din hud. Kombinationen av krämer kan också påverka så att testa hudvård kräver att du verkligen kan isolera vad som ger effekt vilket ytterst få kan.

Under veckan som var så fick jag en allergisk reaktion. Jag vaknade med svullna händer och en sjuk klåda inifrån handflatorna. Min första tanke var, vilken handkräm använde jag innan läggdags? Låter som en klok tanke men då hoppar vi över en massa andra faktorer. Jag åt lunch på samma restaurang som jag brukar och det som avvek från det normala var att jag åt lingon till maten och det brukar jag inte. Kvällen innan klådan började testade jag ett nytt serum.

Annons

Som ni ser finns det många saker som hade kunnat utlösa en allergisk reaktion och ändå var det ingen av dem som var skyldiga. Det som orsakade reaktionen var antibiotika. En sväng förbi akuten och lite medicin så försvann klådan på några timmar. Om jag gjort som många influensers gör och lagt ut reaktioner direkt så hade jag kunnat såga handkrämen, serumet eller lingon och skrämt många i onödan. Av samma skäl är jag ibland lite seg på att publicera mina tankar på Instagram. Om jag får utslag eller klåda när jag testar någon ny produkt så lägger jag den åt sidan ett tag innan jag testar den igen när utslagen eller klådan lagt sig. Vissa gånger så har det gått bra när huden fått vila och jag testar produkten igen. De gångerna är antagligen inte den nya produkten boven utan något helt annat.

Slutsatsen är att var försiktig med att såga produkter och uteslut att problemen beror på något annat innan du sågar. Som alltid är inte världen svart eller vit utan snarare en djungel av allt. Slutsats 2, hudvård är himla kul och jag kommer testa även om det ibland ger utslag och reaktioner men jag kanske kan rädda er från några felköp och hitta fler guldkorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *