DermaplanePro Dermaplaning är en behandling som kräver proffesionell kunskap och är inget som ska utföras av alla. I korthet så går behandlingen ut på att man skrapar bort döda hudceller och vellushår (ansiktsfjunen). Jag har testat Skalpellpeeling som bygger på samma princip men idag nöjde jag mig med att titta på hur en behandling går till. Om miljön inte ser ut som på en vanlig salong beror det på att de visade under Stockholm Beauty Week 2022

Annons

Det ska ge lyster och en sund hud. En annan fördel med dermaplaning som många upplever är att makeup sitter bättre och lägger sig finare och jag kan bara instämma i att den ger den effekten. Det är en beroendeframkallande behandling och hade jag råd hade jag gjort den mer ofta.

Hon tog även upp alla tuffa behandlingar som kan skada huden. Microneedling och starka peels kan vara bra men många slarvar med återhämtningen vilket leder till att de får en känslig hud. I synnerhet vi hudvårdsnördar hoppar ju gärna på alla behandlingar och leker vidare med starka krämer hemma. Det leder till en överbelastad hud som blir väldigt känslig. DermaplanePro försöker göra effektiva behandlingar som inte skadar huden. Vi vill ju ha lyster och inte utslag.

Annons

Att trigga huden är inte hållbart i längden och de lägger fokus på hudhälsa. Skalpellen skrapar bort döda hudceller på ett skonsamt sätt utan att behöva ta till mer invasiva metoder. De skyddar även huden genom att använda olja när de använder skalpellen. Vellushåret blir inte tjockare av behandlingen så var inte rädd för att få skägg av den.

Behandlingen avslutas med ledbehandling. Led ljus jobbar stärkande och läkande vi samtidigt som den lugnar huden. Den triggar hudens normala funktion utan att skada huden. Det som är unikt med Tri-Wave är att den använder alla 3 olika våglängder/ ljus samtidigt. Det gör att man inte behöver välja vilken våglängd som passar bäst och man får nytta av alla tre.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *