Elixir Nova BB Cream spf 25
Elixir Nova BB Cream spf 25

Inlägget innehåller reklamlänkar

Elixir Nova BB Cream spf 25 lanserades på Hud & Kosmetik 2023. Den har UVA och UVB filter och ska återställa fuktnivån, ge en jämnare hudton och mer lyster. Konsistensen innehåller pigment som är mikroinkapslade och smälter in i hudtonen. Du kan ha den som en BB-kräm eller som en primer. En stor fördel är att den passar för alla hudtyper.

Vad hittar vi då för kul i Elixir Nova BB Cream spf 25? Acacia Seyal Gum Extract som direkt ska ge en felfri hy som ser slät ut samtidigt som den jobbar på att minska linjer och ojämn hudton. Rödalger skyddar en skyddsfilm som håller kvar fukten i huden vilket hjälper andra aktiva ingredienser att nå fram. Det ger även en öka elasticitet och fyllighet. Hyaluronsyra i olika molekylstorlekar jobbar på ytan och djupet med släta ut linjer och rynkor. Propanediol mjukgör och förhindrar fuktförlust, även det är en ingrediens som boostar andra aktiva ingredienser.

Den ska användas efter serum och kräm och kompletteras med högre spf soliga dagar.

Recension
Flaskan är smidig och har airless pump! Extra plus för vit plast som ska gå att återvinna. Att den är i plast gör den väldigt smidig att ta med på resor dessutom.

Nu vet jag att vissa kommer protestera över att den bara har spf25 och det gör jag också om du ska vara ute i stark sol. Jag kommer använda den de dagar jag inte är i sol som en vanlig vinterdag då vi knappt ser sol på lunchen. Soldagar är det spf50 som gäller.

Konsistensen är riktigt skön mot huden och den verkligen smälter in. Jag var skeptisk när de sa att den anpassar sig efter hudtonen eftersom min hudton är hopplös och som du ser på bilden är den ju vit men när den kommer i kontakt med huden färgas den och blir som ett snyggfilter på huden.

Elixir Nova BB Cream spf 25 finns hos Hudoteket för 590kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *