Expertsamtal med Rebecca Tiger och Andrea Endres under Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka handlade om den intima huden; vård och hygien med snippsauna. Dag 5 Skapa hudvårdsrutiner som supporterar en frisk hudfunktion expertsamtal 3. Som alltid är det här återgivning av samtalen i korthet och ersätter inte ordinarie hälsoråd. Du bär alltid ansvar för din egen hälsa och jag är ingen expert.

Rebecca Tiger är mest känd för sin snippsauna. Intimvård är en förbisedd detalj och jag tror det delvis beror på vår otroliga prydhet. Nu är trots allt våra underliv viktiga att vårda.

Annons

Hon vart inlagd med en blödande cysta. Efter en operation hade hon bara en äggledare och fick höra att hon skulle behöva göra IVF för att kunna få barn. Pga tekniken så vart det tyvärr avbrott mitt i det dramatiska i hennes story. Som alltid när man är i förtvivlade situationer vänder man sig överallt för hjälp och ett råd hon fick var att hon borde ånga sitt underliv. Efter googlande och egna försök så hittade hon en som kunde utbilda henne i hur man skulle göra. I början hittade hon mycket om Gwyneth Paltrow innan hon hittade rätt.

Effekten av att ånga underlivet ska vara att det även når bäckenbotten. Hon kallar det för snippsauna för att det känns lite rumsrenare. Det har funnits i Skandinavien sen 1734 nedtecknat av Carl von Linne. Man sitter över en kastrull eller balja med hett vatten och örter. Man ska sitta ca 40 cm ifrån och ångan ska komma in genom öppningen. Även män kan ha nytta av det. När det nuddar ska det öka oxytoxinet. Man kan sitta 10-15 minuter. Hon rekommenderar att man gör det en gång i veckan.

Annons

Man ska bli avslappnad av behandlingen. Hon hade ett skönt uttryck som var wombfullness. Det kan även lindra smärta. Det knyter ju ihop med vår strävan att ta hand om oss med kärleksfull beröring, att tvätta oss med sköna oljor och att äta bra.

En sund menstruation ska börja och sluta med rött blod. Kom ihåg att det är skillnad på ånga och vatten i funktion. Om du vill ha örter i så bör du läsa på noga om varje ört. T ex lavendel är väldigt potent så det är inte det bästa. Om du ska testa hemma kan du sänka ner en kastrull eller skål i toaletten så du inte bränner benen. Gravida bör undvika att ånga. Under mens är det klokt att låta bli. Det finns färdiga mixer med örter att köpa och vilka hon rekommenderade under samtalet får du se samtalet om du vill veta.

Hygien, det intressanta frågan. Man kan tvätta sig och torka med olja. Tvål bör undvikas. Kokosolja kan trigga så var försiktig. De som ångar regelbundet upplever att de känner sig renare. Tvätta vid behov men överdriv inte som vi brukar.

Biljetter till alla samtal och möjlighet att vinna fina priser hittar du här! Just den här skulle ha tjänat på en bättre uppkoppling

Kom ihåg att vara försiktig om du ska testa hemma. Jag tar 0 ansvar för eventuella brännskador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *