Bild lånad från Hamam Orientals Facebook

Hamam Oriental har jag besökt några gånger. Det ligger norr om Stockholm så jag tycker det är perfekt att besöka på vägen hem. Deras Corona-anpassning är underbar! Besök hemsidan för en söt beskrivning. De behandlar sina kunder med rikliga mängder tvål och vatten!

Prisnivån är human vilket gör att jag väljer det här framför många lyxigare ställen. Jag har besökt både snyggare och fulare ställen men här upplever jag att man får valuta för pengarna.

Omklädningsrummet har en hörna för styling efter.

Besöket inleds med att man byter om i omklädningsrummet. Det brukar alltid vara badkläder och handduk som gäller. När man bytt om så får man sitta i ångbastun och bli varm. De kommer in i bastun och serverar vatten och sköljer av kroppen med en kopparskål.

Ungefär lagom till man tror att man ska dö av värmeslag och att personalen säkert glömt bort en så kommer de och leder en in till marmorrummet. Nu får ni komma ihåg att jag har typ tålamod att sitta stil ca 2 min åt gången och har dessutom lågt blodtryck så jag blir snabbt yr när jag bastar. Det är rätt skönt att bara slappna av och låta någon annan hålla koll på allt. Utformningen av ångbastun gör att ljudet av prat ekar och automatiskt håller man nere volymen.

Annons – Matsmart

Inne på navalstenen börjar de med att skrubba kroppen med en skumhandske uppföljt av en skuminpackning. Varje gång blir jag fascinerad av hur snyggt behandlaren visar hur man ska ligga ofta med minimal kommunikation. Jag imponeras också av hur de kan skrubba kroppen utan att bli för närgången eller att man känner sig väldigt avklädd. De masserar kroppen med skumpåse och med händerna och de lyckas alltid få kroppen att kännas mjuk och avslappnad. De tvagar även kroppen med dadelfibrer och tvättar håret. Skrubben med dadelfibrer ska öka blodcirkulationen till skillnad från skrubben som inleder behandlingen. Skrubben är mer för att få bort döda hudceller.

Man kan vara 4 personer på navalstenen. Du har badkläder under behandlingen och när de behandlar ryggen tas överdelen av men hela behandlingen utförs indränkt i skum. Nu kan proceduren skilja beroende på vilken behandling man väljer.

Jag tycker det är underbart att krypa upp i en av deras soffor och dricka the och vatten efter behandlingen. Det roliga är att jag egentligen inte ens gillar the. Nu hade jag mitt favoritsällskap med mig vilket gör det ännu trevligare.

Räkna med att ett besök tar ca 2 timmar. För att få ut maximalt av besöket bör du inte stressa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *