The Body Shop Gel Shampoo Tea tree är ett schampo som ska balansera och rengöra håret. Mitt hår har varit i obalans ett tag och kunnat vara torrt som hö på morgonen för att sedan bli fett i hårbotten vid lunchtid. Jag har börjat få ordning på håret sedan jag började med Sachajuans produkter men nu ska jag testa det här ett tag.

Det här är första schampot från Body Shop som jag testar på typ 20år så det ska bli riktigt spännande. Jag har läst många som älskar deras produkter och jag är ganska neutral i frågan. När jag fick möjlighet att testa det här innan det släpptes kunde jag inte motstå att testa. Mitt hår är ofta torrt, fett, frissigt och livlöst. Helst vill jag ha ett schampo som bevarar volymen och gör håret luftigt och silkesmjukt.

Första gången jag använde schampot uppskattade jag doften. Det är Tea Tree och eukalyptus, en riktigt uppfriskande doft. Håret kändes lite torrt och tovade sig värre än vanligt. Nu kan det absolut vara en invänjningsperiod så jag testar vidare . Även efter andra tvätten så fick jag dränka håret i serum och spraybalsam. Planen var 14 dagar med schampot och sedan återgå till mitt vanliga schampo och testa balsamet 14 dagar för att sedan testa schampo och balsam tillsammans. Just nu är jag osäker om jag vill testa en vecka till eftersom det känns som om mitt hår går av. Som tur var fortsatte jag med schampot och jag tycker att min hårbotten håller sig fräsch längre. Jag är noggrann med att undvika att få schampot i längderna så att det inte ska bli så torrt. Ibland masserar jag in schampot med min skalpborste så det verkligen kommer åt rötterna.

Tea Tree Oil är välkänt för sina goda egenskaper och jag har många produkter hemma med det i. Body Shop var föregångare inom naturliga ingredienser. Att schampot är veganskt är något många kollar efter, jag trodde alla deras produkter var det så nu måste jag kolla upp det lite närmare. Det här är veganskt!

Det här är en serie som verkar vara helt ny! De innehåller veganskt silkesprotein – ett växtbaserat protein med samma kemiska struktur som i den europeiska trädgårdsspindelns silkestrådar. Behöver jag berätta att jag älskar siden? Det är helt klart mitt favoritmaterial på kläder och tillbehör men jag vill även ha silkesmjukt hår.

Flaskan är gjord av återvunnen plast. Plasten plockas av kastlösa i Indien vilket även ger dem arbete. En riktigt bra ide och jag gillar tanken så länge det inte uppmuntrar till att vi fortsätter slänga plast i naturen. När vi ändå är inne på flaskan så får den här lite mer plus av mig. Den har ett bra snäpplock som är enkelt att öppna med blöta händer. Jag är knappast den enda som tvättar håret i duschen och då är händerna blöta om man gör rätt. Nu är jag kanske extremt lat men jag gillar inte skruvkorkar som tar en massa tid. Snäpplock har ju tyvärr risken att råka öppnas i resväskan men det här känns säkert och bra.

När vi hade en tjejkväll hemma tvingade jag mina stackars vänner att testa schampot och balsamet och de tyckte att det är riktigt bra. Håret blir mjukare och lättare att borsta.

Shampot ska reparera håret inifrån och ut och jag ska försöka ge det en ordentlig chans. Ni som läser detta behöver inte vara så oroliga för mitt hår är rätt omöjligt och det är därför jag ska testa just det här. Ibland kan håret bli värre när man byter sort så jag ska testa tålamod. Min hårbotten mår bra i alla fall och jag tycker efter några veckor att håret känns starkt och friskt.

TEA TREE PURIFYING & BALANCING SHAMPOO 95:-/ 250 ml

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *