Skinplan
Skinplan

Hur fungerar solskydd? Det är ett seminarie alla borde gå på. Martina Richter på Skinplan delade med sig av kunskapen bakom hennes nya solskydd som är internationellt patenterat. De flesta vet vid det här laget hur viktigt det är att skydda sig mot solen. Man måste även ha ett bra solskydd. Det här ska vara ett solskydd som passar alla och flaskan har en inbyggd UV-sensor som visar hur stark solen är där du är. Sensorn visar även hur länge du kan vara i solen utan att bränna dig.

Annons

SkinPlan Sun Control är vattenresistent och utan parfym och olja. Den ska passa även för känslig hud. Något jag gillar är att den fungerar för både ansikte och kropp men det är för öron och händer och inte hela kroppen

Beräkningsmodellen för spf gäller bara ut till faktor 10 och vem använder det nu? Hög faktor ger även en falsk säkerhet. Hur många har vi inte hört säga att jag har 50 så jag kan vara i solen hur länge som helst.

Att återapplicera varannan timme kan också skada huden. Tiden man kan vara i solen är per dygn och medräknat att man vilar från solen mellan. Genom att återapplicera en hel dag så utsätter du ändå huden för skada.

Nu finns det ju alla människor när det gäller solskydd och vissa tror att ju högre desto bättre men grafen visar ju tydligt att det är inte just någon skillnad mellan 30 och 50. Jag tycker dock att man inte bör gå under spf 25 men det är min åsikt och alla gör vad de vill.

Hudcancer ökar och vi måste vara rädda om oss. Solskydd är bevisat bra om man använder det rätt. Skalan på flaskan hjälper till att öka medvetenheten om hur länge det är sunt att vara i solen för solen är skön och vi ska inte vara rädda för den. Den är bra för oss i rätt dos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *