silicea

Inlägget innehåller annonslänkar till MEDS

Silicea har haft sitt Stora Hårtest och nu fick vi äntligen ta del av resultatet på deras pressvisning under Stockholm Beauty Week 2022. Silicea har länge varit kända för sina kosttillskott som framförallt stärker håret. Jag har testat många av deras produkter, bland annat Original Silicea Hår, hud & naglar som är deras mest kända produkt. Serien har även byggts på med Silicea kollagen plus, Silicea Anti-aging creme mask och mycket mer.

silicea
Meds har ett stort utbud av Siliceas produkter

Av 5094 personer som söket så valdes 934 personer ut. Jag sökte men vart inte antagen vilket är förståeligt eftersom jag redan äter Silicea. Under 3 månader fick deltagarna äta Original Silicea Hår, hud & naglar och samtidigt svara på frågor om sitt hår. För att få ett så bra resultat som möjligt har de valt ut deltagare från hela landet i både stad och land. Syftet med studien var at samla in kunskap om hårets betydelse och öka kännedomen om vikten av att ge kroppen näring inifrån för ett hälsosamt hår.

Lite skrämmande i all statistik från testet var hur många som upplever en minskad självkänsla på grund av sitt hår. Många tar bort bilder där de känner sig fula och det finns till och med de som stannar hemma för att de är missnöjda med sitt hår. Nu tycker jag att alla är vackra oavsett hår men visst är det hemskt att vi påverkas så mycket av hur vi ser ut.

Det beror ofta på att håret får sämre kvalitet och blir tunnare med åren

Något som däremot gjorde mig glad var att nästan ingen ville förändra sitt hår för att glädja sin partner. Allt man gör med sitt yttre ska alltid vara för sin egen skull och aldrig för någon annan.

Annons

Det Silicea gjorde med testdeltagarna var att många upplevde en bättre kvalitet på sitt hår och att håret mindre lätt gick av. Det ledde till att de fick både ett längre och tjockare hår eftersom färre hår gick av och håret fick näring.

När jag gick runt hos utställarna på Stockholm Beauty Week 2022 och pratade med Silicea så kom vi in på ett annat intressant ämne. Kosttillskott för hår och hud är något många fnyser åt men t ex kollagen har dokumenterad effekt även vid träning för muskler och leder. Träning är också en faktor som är bra för hår och hud. Tänk så vackert allt hänger ihop.

Jag har pausat ett tag från Silicea original och tycker att naglar och hår blivit sämre så nu kommer jag köra en kur och se om jag märker någon skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *