Isabella av Isabella Löwengrip har jag varit nyfiken på. Ljudböcker är perfekt för multitasking. Jag lyssnar ofta när jag kör bil, städar eller lagar mat. Nackdelen med ljudbok är att berättarrösten blir en del av boken.

I mina ögon är Isabella en powerkvinna och jag har velat läsa om hennes resa från barndomen till äventyret usa. Helst varvat med hennes aktieintresse. Hur Storytel tänkte när de valde inläsare förstår jag inte. Hon har en mjuk trevlig röst men den skär sig totalt med Isabella. För mig skär det sig så mycket att jag tappar bort delar av innehållet.

Annons

Hon hade en uppväxt som ställde högre krav på henne än vad en vanlig tonåring ska behöva. Som mamma vill jag ibland bara ge henne en stor kram. Flyttande åt olika håll och rotlösheten kan omöjligt vara bra. Lidandet av akne och vikt retar gallfeber på mig. Alla ska få må bra hur de än ser ut. Hormonhull och akne går de flesta igenom och jag blir så ledsen att läsa om ännu en som har stukad självkänsla pga utseende.

Jag blir även arg att läsa vissa som hela tiden ska klanka ner på starka kvinnor med ambitioner. Isabella har varit driftig och säkert gjort några fel men det har väl alla. Gjort fel alltså, det finns gott om människor utan drift som hellre lider än att våga chansa. Trampar man ner män med ambitioner på samma vis?

När hon berättar om övergreppet i Italien håller jag på att koka över. Människor är vidriga. Hur kan vuxna människor bete sig så illa mot ett barn. Ja, enligt mig är en 17åring ett barn. Det är aldrig ok att bete sig illa mot någon och det gäller även om personen är miljonär eller kändis

Ätstörningar är ännu en mörk sida. Vårt samhälle hetsar hela tiden och varje gram på en kvinnas kropp ska analyseras. Det är så sjukt att media och proffstyckare tar sig den friheten.

Ett samhälle som får en kvinna att dricka dagligen för att orka. Med hjälp av värktabletter jobbar hon vidare för man är ju tydligen inget värd om man inte presterar. Det är nästan så att jag inte klarar att läsa vidare. Varför driver vi ihjäl våra kändisar? Hon har haft ett intressant liv och jag blir ändå ledsen av att höra lidandet bakom glamouren och människors småsinta påhopp.

Omgivningens tryck och bristande stöd ledde henne till slut att behöva gå på elchocker för att komma tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *