Me Anima gua Sha bokträ
Me Anima gua Sha bokträ

Me Anima gua Sha bokträ är ett redskap för att jobba med Gua Sha massage på kroppen. Handtaget gör det enkelt att jobba på utan att verktyget halkar. Vissa vill inte använda kristaller och då är bokträ ett bra alternativ eftersom det dessutom är ekovänligt. Redskapet är till för kroppen och ska ge ökad cirkulationen och man ska jobba mjukt. Både muskler och hud ska bli mer elastiska och må bra av en behandling.

När man masserar ska man använda olja för att inte skada huden. Me Anima Aroma Energizing Body Oil är oljan de rekommenderar och jag gillar verkligen den. Huden blir mjuk och återfuktad av oljan och redskapet glider skönt. Bäst effekt får du om du jobbar på varje dag. När man köper Me Anima gua Sha bokträ får man med instruktioner för hur du kan jobba med den och internet har även gott om tutorials så jag ger mig inte in på att försöka förklara.

Annons

Man använder Gua Sha för att det är avstressande, minskar spänningar, akitverar lymfsystemet och ökar cirkulationen. Kom ihåg att vara försiktig runt ben som på smalben och knä så du inte får blåmärken. Handtaget gör att man får ett stadigt grepp och kan ta i mer. Som alltid när man jobbar med lymfan är det viktigt att komma ihåg att dricka mycket vatten.

Recension Jag gillar Gua Sha och har länge kollat på just det här redskapet. Herb hub cirkulationskam är skön för att massera skalpen med men den är ju just för håret och inte övriga kroppen.

Trä har fördelen att det inte blir kallt vilket är skönt. Man kan tro att man ska vara rädd för stickor men det är inget jag märkt av alls. Jag har strukit med handen över redskapet varje gång innan det används men inte känt några ojämnheter.

Annons

Greppet är skönt och man kommer även åt ryggen på egen hand. Det lilla formatet gör att jag även tagit med mig den på resor och det är skönt att massera trötta svullna ben med den. Nu vet jag att man eventuellt kan påverka celluliter med massage men många påstår att det är omöjligt.

Självklart skulle jag kunna ta lite före och efterbilder men det kräver en exakt vinkel och belysning för att bli rättvisande och dessutom tänker jag på alla med kroppskomplex. Jag vill inte höra att jag är fet även om jag själv kan påstå det samtidigt vill jag inte peka ut att ett utseende är fel. Det viktigaste för mig är minska svullnad och få fart på cirkulationen och lymfan i kroppen. Vikthets skippar vi tycker jag och även att stressa på med galna utseendeideal. Ju äldre jag blir desto mer inser jag att det inte är värt att jaga ideal eftersom man ändå aldrig är nöjd. Bättre att sikta på hälsa än yta och när man gör så brukar ytan må bäst också.

När jag använder den på benen får jag en nästan stickande känsla som var obehaglig första gången men nu börjar jag gilla den. Det är som att cirkulationen sätter fart och att det spritter inne i benen. Nu vet jag att jag sitter ohälsosamt mycket i och med att jag pendlar med tåg mycket och har många långa möten där det inte är ok att resa sig lite nu och då. Det känns även som att i synnerhet låren blir lite mindre svullna när jag kommer ihåg att massera.

Me Anima gua Sha bokträ finns hos Me Anima för 349kr

Köpa igen? Nu håller redskapet troligen längre än jag gör men skulle det försvinna köper jag genast en ny.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *