Ansikte Ansiktsbehandling Ansiktsmask Behandlingar Hemma Okategoriserade Redskap och gadgets Tester

Nordic relax led ansiktsmask

Nordic relax of Sweden är mest kända för sina härliga infraröda bastus men deras led ansiktsmask tilltalar mig verkligen. De var med på Hud & kosmetikmässan där jag även fick tillfälle att kolla närmare på bastun och den måste jag prova vid tillfälle.

Masken har 66 dioder med rött eller blått ljust som kombineras med infrarött ljus. Den ska öka blodcirkulationen även kollagenproduktionen. Det blå ljuset är antibakteriellt och lindrar. Masken är gjord i silikon och följer ansiktet bra. Den är även lätt att hålla ren och vi vill ju inte lägga något som inte är ordentligt rengjort på våra ansikten.

Annons

Det finns billigare masker med ledljus på marknaden men de har oftast inte en effektiv våglängd och då får du inte hellereffekten du är ute efter. Nordic relax led ansiktsmask ligger på en bra våglängd. Har den för hög kan du skada huden så mycket är inte alltid bäst. Lite svenskt lagom är bäst. Kom ihåg att använda skyddsglasögon och kolla aldrig direkt på lamporna när masken är igång.

Blått ljus: 415 nm
Rött ljus: 630 nm
Infrarött ljus: 830 nm

Vad är då LED-terapi? Effekten upptäcktes av NASA när de såg läkande effekter på vävnader i kroppen. Infrarött, rött och blått ljus penetrerar huden på olika djup och har olika effekter.

Rött minskar framförallt ålderstecken och reducerar ärrvävnad och inflammationer. Det är ofta inflammationer som gör oss röda i ansiktet och det röda ljuset lindrar det och ger en lugnare hudton. Det påverkar även bindväven, kollagenproduktionen och fibroblasterna. Det är när det börjar avta som vi kan börja se de fasade ålderstecknen och genom rött ljus kan vi bromsa och i vissa fall backa dem.

Blått ljus balanserar oljeproduktionen i talgkörtlarna vilket motverkar och lindrar akne. Det har även visat sig kunna döda bakterierna som orsakar akne.

Nordic Relax led ansiktsmask finns hos Nordic Relax för 2900

De här hudproblemen ska bli bättre med masken

  • Ärrbildning
  • Hudinflammation
  • Acne
  • Rosacea
  • Psoriasis
  • Eksem
  • Solskador
  • Ålderstecken

Vad tycker jag då om den? Jag älskar den och vill använda den dagligen. Nu är jag sämst på att bara vara så för mig är det även mental träning att använda den. Det är bra för hjärnan att bara koppla av utan att göra något och det brukar jag försöka när jag använder masken.

Nu har inte mina pigmenteringar försvunnit men jag har ett litet ärr som är mindre synligt och huden känns fastare, Fastheten gör att de fina linjerna inte syns lika bra.

Tips från klanten, dra inte åt glasögonen för hårt

Relaterade inlägg

Vårgarderob

Idag skiner solen och jag börjar längta till vår och sommar 🥰 Jag tycker om när man tar fram vårgarderoben och börjar planera för sommaren. Så passande då…

Vichy the Red lab

Inlägget innehåller annonslänkar till DOZ Apotek Vichy the Red lab var en kväll då vi fördjupade oss i hudvård. Vichy är ju ett märke som har mineraliserat källvatten…

NCP Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood

N.C.P Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Parfym.se N.C.P Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood är en väldoftande och vårdande handkräm. Den är framtagen av Svenska…

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk

Ren Evercalm gentle cleansing milk

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk är en rengöring för känslig hud som ska lugna utan att irritera huden. Den ska minska rodnad, klåda och lugna huden. Huden ska bli lugn och mjuk samtidigt som den tar bort smink och smuts. Den är framförallt framtagen för känslig och stressad hud.

Empowered by Beauty 2023

Empowered by Beauty 2023 hölls på vackra Hotel at Six i Stockholm på Internationella kvinnodagen och biljettintäkterna gick till Dermaromes CSR-program DermaCare som är ett projekt som stöttar…

Pure Effect textile mist

Pure Effect textile mist är en uppfräschningsmist för textil med en aktiv bakteriekultur. Den stora flaskan är även lämplig för mattor och soffor. Har ni hört mig prata…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *