Optmzd Skin vitamin c day cream
Optmzd Skin vitamin c day cream

Inlägget innehåller reklamlänkar

Optmzd Skin vitamin c day cream spf30 är en dagkräm som ska jobba mot pigmenteringar. Även om man är försiktig med solen så är det alltid bättre att jobba med pigmenteringar när det inte är sommar och i Sverige är ju sommaren så kort ändå att vi kan vila huden från sådant de dagarna. Det är positivt att den har ett bredspektrumskydd som skyddar huden. Tillsammans med c- & e-vitamin ska den skydda mot yttre skador på huden samtidigt som den jämnar ut hudtonen och fina linjer. Givetvis gör den även det som jag har som grundkrav på alla dagkrämer, den återfuktar.

Annons

I en drömvärld så hade jag testat den helt enligt märkets anvisningar med deras produkter men en bra produkt ska gå att kombinera med andra märken. Jag kommer använda den här med Grown Alchemist gentle gel facial cleanser på morgonen och Stay Well Vitamin C+B3 Serum. På kvällen kommer jag använda Nip + Fab exfoliate glycolic cleansing fix och Optmzd Skin retinol+ferulic night cream. Den sammansättningen är för att ligga så nära deras kit som jag kan utan att springa iväg och köpa alla produkter.

Optmzd är ett nytt svenskt märke som ska ha hudläkare och hudterapeuter som grundare. De har tagit fram milda men effektiva produkter utan onödiga ingredienser. Något jag gillar är att de satsar på att inte ha högre koncentration av ingredienserna än det som behövs för att huden ska tillgodogöra sig dem utan irritation. Efter hypen med The Ordinary AHA 30% har vi kanske lärt oss att starkt inte alltid är bra.

Recension Tuben är liten och smidig att ta med på resor. Plasttuber tål lite omild hantering och väger minimalt. Snäpplocket uppskattas av mig.

Doften är väldigt mild och konsistensen är riktigt härlig. Den känns lätt och härlig på huden och absorberas snabbt. Min hud känns härligt mjuk och len när jag använder den. Jag ser ingen dramatisk förändring på pigmenteringarna men sådant tar tid och kräver tålamod.

Det är en riktigt trevlig dagkräm och jag älskar att den är matt. Extra plus för att den innehåller spf eftersom jag ibland glömmer det när det inte är soligt.

Köpa igen? Jag tycker om den och är riktigt sugen att testa en komplett rutin från dem.

Under september ger koden OPTMZD20 dig 20% rabatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *