Som de flesta i min ålder kämpar jag med att bromsa åldersförfallet. Sculptra boostar hudens egen kollagenproduktion. Jag försöker ju gärna hitta så ”naturliga” lösningar som möjligt. Mitt mål är inte att bli så vacker som möjligt utan mer åldras på ett hälsosamt sätt som möjligt. Ni som tycker det är fel att göra skönhetsingrepp har full rätt att tycka det men jag tycker det är ok.

Sculptra ska inte blandas ihop med fillers eller botox. Det suddar ut några år men fungerar på ett helt annat sätt. Den hjälper till att återskapa förlorat kollagen genom Poly L-mjölksyra. Sedan 60-talet har det använts i kroppen. Det är ett ämne som absorberas naturligt av kroppen.

Bästa uttrycket jag hört om behandlingen är. Treat the walley, not the hills! Kollagenet ska fylla ut rynkorna och skapa en slät spänstig hud.

Enligt många är det inte en behandling för de som vill ha snabba resultat. Om du gör en behandling är det klokt att ta många bilder före och efter. Resultatet kommer gradvis och man vänjer sig fort. Det vanligaste klagomålen jag hittat är just att många knappt ser resultat. Jag tycker det verkar som om man inte märker just för att man backar åldrandet några år och återgår till det utseendet. Jag har en stor samling med bilder före i många ocharmiga vinklar just för att kunna se om det blir någon skillnad

Annons

Efter behandlingen ska du massera ansiktet 5 minuter 5 gånger om dagen i 5 dagar. Slarva absolut INTE med det här steget för annars kan du lika gärna låta bli att göra behandlingen. Massagen är för att du ska fördela produkten jämt och inte få klumpar i ansiktet. Tänk på vilken kräm du smörjer med, den dyra retinolkrämen är fel just nu. Jag använde mest Cetaphil Moisturizing Lotion första dagarna. Efter ca 3 dagar tyckte jag att jag började få små utslag och använde Australian Bodycare Face Cream. Alla krämer är inte bra för att massera med och första dagarna är det ju små hål i huden där du fått injektionerna. Jag antar att du redan vet men det tål att upprepas, se till att ha rena händer och filade naglar.

Man behöver ofta underhålla ca en gång per år för att behålla resultatet. Första gången gör man oftast 3 behandlingar med 6 veckors mellanrum men det är helt individuellt.

Innan behandlingen så bedövas ansiktet med Embla och när injektionerna görs så får du även lidokain så det är en relativt smärtfri behandling. I informationsbladet jag fick så står det att man kan behöva kyla ansiktet med is för att minska svullnaden. Behandlarna jag pratat med har inte hört om någon som behövt men det kan vara klokt att ha en kylmask ifall. Jag hade ett Zoommöte dagen efter och det enda jag såg var två små blåmärken. Det ena såg lite ut som en misslyckad conturing men lite concealer täckte över. Direkt efter behandlingen åkte jag tåg hem och det verkade inte som om någon reagerade. Jag har testat många behandlingar där man får blåmärken och annat udda och jag tycker det är hemskt att se hur ytliga och elaka många är. Om någon har ett skevt ansikte så är det inte okej att stirra eller gå omvägar. Jag kan trösta mig med att mitt ansikte återgår till normalt men det är vidrigt att se hur människor beter sig.

I eftervårdsråden står det att man kan bli svullen och det är klokt att lägga is på ansiktet. Behandlaren hade inte hört om någon som svullnat däremot är det vanligt med blåmärken. Jag fick såklart blåmärken och såg ut som att jag blivit misshandlad. Blåmärken är alltså helt normalt och inget att oroa sig för. Jag fick blåmärken men nu när behandlingen är över så var det värt det.

Resultatet är väldigt naturligt och ska inte blandas ihop med det fejkade som kan bli när man gör fillers. Det här suddar ut några års slitage på huden och man ser piggare ut. Huden ser spänstigare ut och jag längtar tills jag får se före och efterbilderna hos Victoriakliniken

Det ser lite ut som misslyckad contouring men lägger sig som tur är.

Jag hittade en otroligt bra film där Dominice Sachse gör Sculptrabehandling. Den visar hur behandlingen går till och har även råd från läkaren som gör den. I klippet säger de att en minut per behandlat område räcker. Jag fick rådet 5 minuter 5 gånger om dagen. Kolla med din behandlare vilket som gäller. Enligt Marie Jaeger som behandlade mig kan man inte masserar för mycket så massera hellre mer än mindre. Om du slarvar med massagen kan du få klumpar i huden

Råd efter behandlingen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *