När jag besökte Skinome för en hudanalys så fick jag en Skinome mineral cleanser. Jag har läst så mycket positivt om den redan innan jag besökte dem så jag är så glad att de gav mig en. Innan analysen så använde jag rengöringen hos dem eftersom man ska ha helt ren hud innan de använder hudscannern. Eftersom de har en kort livslängd på sina produkter använde jag deras såklart eftersom jag inte kunde börja använda min på en gång.

Skinome Mineral Cleanser
En rengöring med Postbiotika och utan ämnen som stör hudens microbiom.

Deras produkter har en kort hållbarhet eftersom de använder minimalt med konserveringsmedel. Konserveringsmedel i hudvård sägs rubba hudbarriären och kan vara en orsak till hudproblem. Produkterna är framtagna bla av hudläkaren Johanna Gillbro som är känd för att ha skrivit boken Hudbibeln som jag antar många av er redan läst. Jag har såklart läst boken och tycker den var riktigt intressant även om jag kanske inte håller med om allt i den. Jag har sett deras labb och hört hur de handplockar kompetens från jordens alla hörn. Rengöringen bör alltså vara toppklass!

Det har varit riktigt jobbigt att inte testa den direkt när jag kom hem men jag hade ju mitt testpilotprojekt med Akademikliniken som jag inte ville förstöra och då ska jag använda samma produkter i 8 veckor. Nu är testperioden över och jag har börjat att använda Skinome Mineral Cleanser. Det intressanta är att jag fick resultatet på min hudanalys ungefär samtidigt som jag började använda rengöringen. I den stod det att jag var röd och bör dra ner på rengöring och peeling. Eftersom jag var nyfiken på Sapienic så testade jag upp mina prover från dem innan jag började med Skinome Mineral Cleanser.

Första dagarna tyckte jag att jag fick något litet utslag i ansiktet men det hade också varit påsk med onyttigare mat än vanligt och lite vin. Något litet utslag kan ju också uppstå av så många olika anledningar så det kan vi bestämma att inte alltid beror på rengöringen. Eftersom analysen sa att jag ska bara tvätta på kvällen så har jag gjort det. På morgonen tvättar jag ansiktet med bara ljummet vatten.

Skinome Mineral Cleanser innehåller squalane och glycerin, mjukgörande havreolja samt barriärstärkande niacinamid. Den ska på ett milt men effektivt sätt ta bort smink och spf utan att störa hudens barriär. Låter som något min hud borde älska.

Den är mild och torkar definitivt inte ut huden. Ta bort makeup gör den om man dubbelrengör. På första försöket så ser du ut som en tvättbjörn. Jag var snäll och hade ingen av mina mer svårtvättade mascaror men du måste ända tvätta 2 gånger innan makeupen försvinner. Självklart kan man använda speciella removers för smink och liknande men nu vill jag verkligen försöka använda den här som ensam rengöring. Den lämnar inga makeuprester på huden och ögonen svider inte.

För någon dag sedan spårade min hud ur. Jag vaxade ansiktet på salong och gjorde även en cellulitbehandling på baksida lår. Om det är lymfsystemet som rensar ut något vansinnigt eller om jag reagerar på vaxet är svårt att säga men jag gissar nog på vaxet. Jag har utslag mellan ögonen och vänster käklinje och även en liten på vänster kind. För att utesluta att det är reaktion på någon av mina övriga hudvårdsprodukter så använder jag samma som tidigare och har bara bytt ut rengöringen. Jag återkommer om några dagar med rapport om utslagen lagt sig och fram till dess är hudvårdsrutinen enkel och ren.

UPPDATERING Jag kontaktade Skinome och de är verkligen världens bästa! Deras kemist Emelie kom ihåg mig och vi hade diskuterat om den här verkligen var bra för min hud som är torr, känslig och väldigt reaktiv. Det vi kom fram till är att jag ska undvika BHA som troligen är alldeles för starkt för min hud. Det känns skönt att ha fått en ledtråd till vad som ger mig problem med huden. Ibland är man dumt nyfiken på nyheter. De var ju osäkra om min hud skulle klara rengöringen men jag var nyfiken. Små utslag läker fort och det kan det vara värt ibland. Jag håller fast vid att det är en otroligt bra rengöring men inte för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *