Soil Essence Balm ska smälta bort stressen från huden och sinnet. Den senaste tiden har jag haft en riktigt utmaning till den och jag tycker det är bra timing att få fram den just nu. Den ska även ge en lugn, stark och hälsosam hy. Den ska även reducera pigmentsfläckar och det brukar ju vi som växt upp med att slarva med solskydd behöva.

Den är en mix av nordisk natur och österländsk kunskap i örter. Fast jag försöker hitta så lokala produkter som möjligt har jag dålig koll på finsk skönhetsindustri men de har lyckats ta fram några riktigt bra märken. AIE Cosmetics kommer ju från Finland och jag har även nyligen skrivit om Malanka Juhannusöljy Midsummer oil så jag kan inget annat än instämma i att nordisk skönhet är på framfart. Den innehåller bivax så tyvärr är den inte vegansk.

Annons

Vad innehåller då Soil Essence Balm? De nordiska ingredienserna kommer främst från Finland. Svartvinbär som är en stark antioxidant. Lackticka som är rik på vitaminer mineraler och antioxidanter, den räknas som en adaptogen svamp och används ofta inom ayurveda. Nässla innehåller näring och ger lyster. Arnica ökar blodcirkulationen och påskyndar läkning. Vallört innehåller mycket allantoin och bevarar lyster och ger näring. Bivax har många läkande och närande egenskaper. De ingredienser som kommer från kinesisk medicin är lakritsrot som även används i många västerländska produkter och lacktickan har ett flitigt användande inom kinesisk medicin.

Annons

Nu är jag inte den som nöjer mig med en avkopplande doft på en kräm. För att jag ska gilla den måste den definitivt ha effekt också. Soil Essence Balm ska stärka hudbarriären vilket är perfekt. I synnerhet vi som skadat vår hudbarriär med starka krämer och hårda peelingar bör välja produkter som skyddar vår hudbarriär.

Soil Essence Balm finns hos Soil för 68€

Den vann Nordic Natural Beauty Award 2021 och har även vunnit Beauty Shortlist Award 2022 så jag är inte ensam om att gilla den. Jag tycker att naturlig och ekologisk hudvård har utvecklats otroligt bra de senaste åren och jag tycker man kan hitta effektiva produkter som även är bra för människa och natur. Jag fokuserar alltid i första hand på att en kräm ska vara effektiv men vill gärna att den även har naturliga ingredienser och görs utan att skada vår natur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *