set of black opened envelope and cash dollars
Photo by Karolina Grabowska on <a href="https://www.pexels.com/photo/set-of-black-opened-envelope-and-cash-dollars-4386370/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Jag vet att jag inte är ensam om att shoppa lite för mycket ibland. Spara pengar har fått en tråkig stämpel över sig som jag inte tycker är helt korrekt. I synnerhet kvinnor uppmuntras till att leva Sex & city livet och inte hålla på med tråkiga saker som investeringar. Det är en vansinnigt galen bild. Det är 2022 och kvinnor kan vara vackra, ha en stabil ekonomi, ha ett intressant liv och precis vad de känner för. Nu har inte alla ekonomi till att investera miljoner och jag får ibland kritik för att rekommendera dyra produkter så jag tänkte samla ihop lite spartips och tankar om hur du kan få lite mer guldkant i livet. Jag har ju jobbat många år med ekonomi och haft investeringar som hobby.

Annons
  • Kvalitet framför kvantitet – bra produkter räcker ofta längre och ger bättre resultat
  • Ta råd – besök en hudterapeut och få rådgivning. Boka en behandling och få skräddarsydda tips. Kom ihåg att många hudterapeuter är egenföretagare så ha dem inte som gratis tipscentral för nätshopping. Följ deras råd och köp om möjligt deras produkter. Produkter som passar dig blir i längden billigare än att gissa på egen hand.
  • Undvik storpack – stora förpackningar ser alltid lockande och ekonomiska ut men hudvård har begränsad hållbarhet och du förtjänar fräscha produkter. En stor flaska som måste slängas när den är halvfull är inte en smart affär
  • Var hård i valet – om din tanke är att en produkt är nästan som en annan produkt råder jag dig att känna noggrant efter vilken du föredrar. Det kommer oftast sluta med att du köper en massa alternativ och sedan den du verkligen vill ha. Köp det du vill ha istället direkt.
  • Gruppera det du har – jag älskar serum och är en hamster. När man samlar ihop serum i en grupp och rengöring i en osv ser man snabbt vilka produkter man har för mycket av.
  • Köpstopp – att använda upp det man har ger otroliga insikter
  • Rensa ofta – ge bort det du inte använder och försök ha överblick på allt du har
  • Använd det du har – låter sjukt men så många köper produkter som de spar till högtidliga tillfällen. Att leva är ett högtidligt tillfälle som ska firas varje dag.
  • Undvik trender – skönhet är trendstyrt, ingen kan testa alla nyheter eller hänga på allt. Luta dig tillbaka och köp inte allt.
  • Erbjudanden – visst är erbjudanden härliga, kolla bara hysterin runt black friday. De flesta kampanjerna kan du hitta övriga året. Var inte rädd att missa något. Det kommer fler chanser.
Annons

Visst låter råden så enkla? Jag har lärt mig dem den hårda vägen. Jag har trott att jag sparat pengar genom att köpa meningslösa produkter i storpack för att de hade en ok prislapp. De hade inte den effekt som jag ville och många av dem har jag gett bort eller slängt. Eftersom jag försöker tänka på vår natur så försöker jag hitta användning för allt jag köper. Många slänger och gör om samma miss många gånger så krångla till dina inköp för att förhindra att göra samma misstag mer än en gång. Jag har också köpt dubbletter av produkter jag redan har för att jag inte haft koll. Ibland har det inte ens varit produkter jag gillar. Det är en bidragande orsak till att jag skapade hela den här sidan. Här kan jag söka fram en produkt och kolla vad jag tycker.

Den allra värsta missen i listan är ändå alla svindyra produkter jag köpt som ska göra mirakel som jag sedan använt någon enstaka gång eftersom de var dyra och till slut har produkten blivit gammal för att jag inte använt den. Dessutom är hudvård avsett att användas regelbundet för att ha maximal effekt. När jag tänker efter så är det nog ändå inte den värsta. Den värsta synden är nog att göra en ansiktsbehandling och fått en himla massa råd om vilka produkter jag ska ha och sedan gått hem och klickat hem det jag själv trott var samma produkter. Många gånger har det blivit fel och jag har gett bort dem och effekten av ansiktsbehandlingen är bortkastad. Jag har gjort behandling och blivit så fin i hyn och sedan använt fel produkter med resultatet att jag fått utslag…

Annons

Hur sjutton ska det här ge mig utrymme till att investera och vårda mitt yttre finns det säkert någon som undrar? Ja, att köpa produkter som du inte använder är pengar i sjön. Att hamstra upp ett lager som blir gammalt är lika dumt. Genom att vara analytisk och ärlig mot dig själv bör du till slut hitta en lagomnivå du trivs med utan att bygga ett lager som hamnar i soporna. Det gör att du i längden inte lägger lika stora belopp på skönhet. En ideal värld är när du köper hem det du behöver och använder upp det tills det tar slut innan du köper nytt. Genom att sluta köpa hem det som hamnar i soporna kan du lägga de pengarna på små investeringar och se dem växa. Visst är en växande aktie/ fonddepå roligare att se på än ett sopberg med felköp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *