Dag 5 på karantän så kan man labba med mycket. Idag testade jag en trend från TikTok som jag fått tips om. Eftersom jag sitter i karantän vart tipset lite lyxigare.

Hyaluronsyra har för stora molekyler för att göra långsiktig nytta säger många proffs som jag litar på. När man gör microneedling kan molekylen nå ner men i övrigt är funktionen mest kosmetisk.

Annons

Jag trodde att jag hade något billigt hyaluronserum hemma men de var slut. Nöden har ingen lag och dessutom ramar ju håret in ansiktet och förtjänar bra produkter. Mina kapslar från Dr Grandel innehåller hyaluronsyra så jag applicerade en sådan i håret. Som jag fattade ska man applicera i längderna för bäst effekt. Många brukar använda The Ordinarys hyaluronserum men eftersom jag sitter i karantän fick det bli det jag hade hemma.

Håret ska vara fuktigt så hyaluronmolekylen har någon fukt att binda. Jag applicerade efter att ha tvättat håret med schampo och balsam. Håret var handdukstorkat. Jag trodde att en kapsel skulle bli för lite till mitt axellånga hår men en räckte ganska bra.

Annons

Det första jag märkte var att håret går otroligt lätt att borsta ut. Jag borstade håret efter att ha applicerat hyaluronet. För bäst effekt ska man också applicera anti friss kräm. Mitt val blev Kerastase. När jag skriver detta så insåg jag att jag även glömt att skriva om Kerastasekrämen. Inlägg kommer senare om den.

Håret får en luftig volym och jag tycker att det ser glansigare ut. Dagen efter så känns det fortfarande mer återfuktat än vanligt. Det trasslar sig inte lika mycket som det brukar så det här är ett hack som jag definitivt kommer göra oftare.

Annons

Nu kan ju resultatet variera beroende på vilket hyaluronserum du använder så jag testade även med hyaluronserumet från RNW Energy Ampoule Kit och det hade inte samma effekt på mjukheten i håret. Nu har jag inte jämfört RNW och Dr Grandel men jag blir verkligen nyfiken. Kom ihåg att ingen av serumen är gjorda för att användas i hår utan är till för ansikte, hals och dekolletage som har en helt annan sammansättning än håret har. Man kan alltså inte dra en slutsats om att det är ett bra eller dåligt serum när man använder det till annat än det är framtaget för. Båda serumen är bra till det som de är avsedda för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *