Wella Ultimate RepairWella Ultimate Repair

Wella Ultimate Repair säljs i kit och ska användas tillsammans. I vanliga fall testar jag shampot för sig och balsamet för sig och sedan tillsammans men jag har bara ett travelkit och dessutom ska de ju samverka.

Schampot är steg 1 och ska djuprengöra håret från orenheter med en speciell teknik. Alfahydroxisyra och Omega 9 ska göra håret glänsande, mjukt och friskt.

Balsamet i Wella Ultimate Repair ska göra håret friskt, glansigt och starkt. Det ska användas efter schampot och teknologin som kombinerar AHA-syra med omega 9 ska bygga upp håret och återställa fjällskiktet. Extra plus i kanten för att balsamet återuppbygger hårets barriär. Jag har ju tjatat i evigheter om att skydda vår hudbarriär men även håret behöver en bra barriär för att växa och vara starkt. Som med allt annat så behöver ju skyddsytan vara i bra form om det under ska må bra.

Recension Formatet är resevänligt och det är ju inte så förvånande med tanke på att det är ett travelkit. Stort minus för skruvkorkar. Jag vill ha lock som sitter fast i förpackningen. Reseförpackningar ska ju skaka runt i en väska och jag avskyr när korkar råkar gå upp.

Det jag gillar med resekit av nya produkter är att man får en chans att testa utan att behöva köpa fullsize innan man vet om produkten fungerar för just mitt hår. När vi pratar hållbarhet är en viktig aspekt att vi använder det som vi köper hem och då ska vi inte köpa mer än vi behöver. Priset per tvätt blir definitivt lägre om man köper större förpackningar och det kan man gå vidare med om man tycker om den.

Schampot gör håret rent och mitt hår kändes lite torrt av det. Balsamet smörjde tillbaka mjukheten och håret kändes bra efter tvätt. Vissa schampon torkar ut mitt hår rejält så det var verkligen positivt. Efter tvätt applicerade jag lite Hjärtligt vårdande leave in, Living proof full texturizing foam i rötterna och lite Kerastase Nutritive nectar thermique på längderna innan jag fönade håret. Volymen vart lite bättre än vanligt och jag tyckte att håret höll sig glansigt. En sak jag reagerade på var att lite av min färg såg ut att försvunnit men det kan vara ljuset också eller att jag missade sist jag använde Herb Hub Färgschampo.

Wella Ultimate Repair travel kit finns hos Lyko för 199kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *