Alex Cosmetics Advanced corrector No1 är en speciell kräm för att jämna ut pigmenteringar. Den här ska bara gå att köpa på salong och det är bra. Det är en stark kräm och jag kan tänka mig många som inte ska använda den,

Doften är lite obehaglig men det här är en kräm för funktion och väldoft kan du få med en god parfym. Det viktigaste med den här är ju funktionen. Alex Cosmetics är ett märke baserat på örter och de kan ibland ha en udda doft men det är inte en outhärdlig doft. Jag kan ha mer svårt för starkt parfymerade produkter. Kom ihåg att varje ingrediens fyller en funktion.

Helst ska du köpa produkterna i samband med en B- eller C-peel behandling så din hud blir ordentligt förberedd och att hudterapeuten får kolla din hud noga så att det verkligen är rätt kräm för dig. Om man kollar vad den innehåller så är det både A och E-vitamin vilket är väldokumenterat bra för huden. Resorcinol ska jobba på pigmenteringarna

Det är en stark kräm som bara ska användas nattetid. Dagtid rekommenderas c-vitamin och hög spf. Det är ingen idé att behandla solskador om du inte skyddar dig mot solen.

Annons

Jag har använt den här på nätterna. Rengöring har jag Sensitive cleanser SC-IM020 och om jag har mycket makeup så inleder jag med Me Anima Rehydrating Lavender. Toner Alex Cosmetics Lily Hydra Tonic uppföljt av Alex Cosmetics Advanced Corrector. På morgonen undviker jag oftast att använda rengöring och tvättar bara med ljummet vatten men när jag använt den här krämen så använder jag samma rengöring som jag löser upp makeup med. Toner är samma som på kvällen. Gilda Energising Vitamin C Serum eftersom jag inte har det serumet från Alex och Gilda Liljeblad Fortifying Barrier Cream. Spf varierar utifrån vad huden känner för. Oftast Nuxe Spf 50 Light fluid high protection eller Rosacure Intensive Spf 30

Huden får en fin lyster men jag ser ingen större skillnad på mina pigmenteringar. Ju mer jag jobbar med att bli av med dem ju mer inser jag att de sitter för djupt för att försvinna. Om det är värt att köpa en kräm i hopp om att bli av med dem börjar kännas onödigt. Det är en stark kräm som sticker lite efter applicering. Jag tycker att huden får en lite röd nyans men det lägger sig. Eftersom jag blir röd vågar jag bara använda den 2-3 gånger per vecka.

Flaskan är bra! Den är gjord i plast och är lätt men skyddar produkten. Det är en airlessflaska med pump. Såna förpackningar brukar vara lufttäta och då behöver tillverkaren inte tillsätta lika mycket konserveringsmedel. Jag tycker om såna förpackningar men det är svårt att veta hur mycket som är kvar.

Alex Cosmetics Advanced Corrector kostar ca 580kr och även om jag tycker om många av Alex produkter är det här en som jag inte kommer köpa igen. Ska du köpa rekommenderar jag att du går till en salong och gör en behandling först och köper de produkter som du blir rekommenderad.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *