Biohack ät rätt för din kropp Fredrik Paulún

Biohack ät rätt för din kropp Fredrik Paulún fick jag tips av Ann på Beauty Clinic Borås om. Biohacking har alltid varit ett stort intresse för mig och just den här boken har jag missat. Perfekt att lyssna på nu eftersom jag ska se honom nästa vecka på Stockholm Beauty Week. Fredrik Paulun är välkänd inom kost och hälsa och jag tycker han fått onödigt med stryk i media av vissa. Han har en sund inställning och liksom jag är han intresserad av att maximera näringen i det man äter.

I början av Biohack ät rätt för din kropp Fredrik Paulún var han nära att tappa mig med att rekommendera en massa prover. Tanken är bra med att man ska undvika det man inte mår bra av och se till att kroppen hamnar i balans men problemet är att proverna kostar ganska mycket och många som börjar intressera sig för hälsa gör det pga hälsoproblem och när hälsan börjar vackla brukar tyvärr även ekonomin göra det. Tester är bra och kan behövas men har du inte råd med tester så satsa på sund kost och se om du märker skillnad. Vissa av testerna kan du även få via vanliga vården om du behöver dem.

Nu är biohacking en rätt nördig genre och då är mätning rätt spännande för att se om man får de resultaten man önskar. Genom att välja noggranna ingredienser så kan du öka din prestation och hälsa. Om du vet att du har en ökad risk för sjukdomar kan du förebygga genom att äta mat som håller dig frisk. Du kanske inte alltid kan slippa bli sjuk men i alla fall hålla hälsan så god som det bara är möjligt.

Jag uppskattade extra mycket när han tog upp vikten av att äta hela grönsaken när det är möjligt. En ekologisk kiwi går att äta med skalet för att få med alla näringsämnen. Extra klokt nu när många äntligen börjar tänka svinnsmart. Broccolistjälken går utmärkt att äta och det har jag ätit ett tag. Extra skönt är att han tog upp att frysta bär och grönsaker innehåller höga halter med näringsämnen.

Något som stör är att recepten han nämner. Jag vill gärna laga alla men recept är inte ljudboksvänliga. Inget unikt för den här boken men det stör.

Detox tog han upp på ett balanserat sätt. Vanilj ska jag äta mer av. Pluspoäng till honom för att han rekommenderar ägg.

Mer kommer när jag lyssnat mer.

Biohack ät rätt för din kropp Fredrik Paulún finns hos Storytel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *