Den här bilden har jag lånat från Eriksgårdens fjällhotell spa hemsida av respekt för övriga besökare
Eriksgårdens fjällhotell spa
Miljön är välkomnande och rustik redan i entren.

Eriksgårdens fjällhotell spa ligger i vackra Funäsdalen. Jag tycker om att vandra i fjällen på sommaren men nu hade jag lite otur med vädret så jag tog med sambon på spa istället för att klaga över geggiga vandringsleder. Som alltid vill inte jag bli smygfotad i bikini därför tar jag inga bilder på andra när jag är på spa. Generellt tycker jag att vi alltid ska fotografera med respekt och i synnerhet när folk är oklädda och många har ju komplex över sitt utseende även om man önskar att alla bara fick må bra.

Annons

Något som jag uppskattar extra mycket med Eriksgårdens fjällhotell spa är att de tagit vara på skogen och naturen i hela inredningen. Vi som är i fjällen gillar naturen och vill nog inte se plastpalmer och annat som inte passar in i naturen.

Eriksgårdens fjällhotell spa relax
Myggbitna och mörbultade fötter med illa underhållet nagellack. Tavlorna har så vilsamma motiv

Den här bilden har jag lånat från Eriksgårdens fjällhotell spa hemsida av respekt för övriga besökare. Som ni ser finns det en bubbelpool och en simbassäng. Om man hellre är ute finns det en kall och varm pool ute också. Jag tycker att det är ett riktigt välutrustat spa och en riktigt lugn atmosfär.

Annons
Funässjön
Från terassen kan man beundra bergen och funässjön där jag badade isvak en vinter. Om man saknar isvak mycket finns det en kallbadsmöjlighet på spat. Jag höll mig i den 40 grader varma utomhuspoolen istället den här gången.

Om man gillar att basta är det här himmelriket! Det finns klassisk bastu i omklädningsrummen. Inne på själva anläggningen finns det ångbastu och infraröd bastu. Fördelen med den här lilla anläggningen är att de tar in begränsat antal besökare så det känns fräscht överallt.

Bassäng
Vid bassängen finns en vacker tavla som inte helt otippat har bergsmotiv

Nu låter jag väldigt positiv men självklart har jag lite att klaga på. Vi hade bokat som externa gäster eftersom vi inte bodde på hotellet och skulle äta middag senare. Jag hade tagit med smink och ombyte och hade tänkt göra mig i ordning efter vårt spabesök. Glad i hågen gick jag till omklädningsrummen och hade sett fram emot att göra mig i ordning tills jag insåg att någon inte tänkt på att vi människor använder speglar och gärna vill ha privat utrymme. Jag var nära att skriva att vi kvinnor vill det men jag känner även män som vill göra sig i ordning utan att trängas eller stressa. Det finns en spegel mitt i ingången till omklädningsrummet och den ligger i gången där alla går in till spat. Yes, golvet är blött och det finns ingen hylla att lägga ifrån sig smink och annat på. Vill man ha mer space är man hänvisad till toaletten där det även fanns en fön. Jag är inte så ego att jag känner mig ok med att ockupera enda toaletten men jag frågade de andra om det var ok ifall jag var snabb… Hade vi bott på hotellet vore det inget problem men nu hade jag alternativet att köra en mil för att sminka mig. Som om det inte vore illa nog är kombinationen med två duschar i ett litet utrymme och en finsk bastu katastrof. Luftfuktigheten blir skyhög och att klä på sig var en förnedrande upplevelse som fick mig att känna mig fet och allmänt vidrig. Mina byxor klibbade fast som klister och min skira tunika klibbade så jag var rädd att ha sönder den. Resultatet var att jag lämnade stället svettig, snabbsminkad och med fult hår i jacka och sport-bh. Jag kände min så off att jag övervägde att skippa middagen och åka till stugan. Som tur är började jag och några andra kvinnor prata och även de var svettiga av luftfuktigheten annars hade jag nog skämts ihjäl.

Om vi räknar bort omklädningsrummet som var katastrof är Eriksgårdens fjällhotell spa ändå ett trevligt spa och om jag bor på hotellet kan jag tänka mig att besöka stället igen annars åker jag hellre till stugan och gör mig iordning. Jag hoppas de bygger om just den delen för det är en fantastisk anläggning i övrigt.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *