Expertsamtal med Johanna Bjurström och Andrea Endre på Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka inledde dag 2. Johanna har jag sett på många event och föreläsningar och äger även en bok från henne. Jag har även gått henens onlinekurs 10 nycklar till en strålande hud. Hon kallas även din hälsohero.

Hon hade olika problem under uppväxten sen hon var 12. Många hål i tänderna och problem med magen. Hon hade många amalgamlagningar och förstod inte vad som var fel. Maten gav henne akne och eksem. När hon upptäckte hudterapeututbildningen så trodde hon att hon hittat lösningen men fick söka vidare vilket gör att hon gått otroligt många utbildningar och idag har hon egna.

Annons

Hennes utbildningar ska ge en större förståelse för vår kropp och hudens funktion. Om vi skapar en god miljö för våra celler får våra goda bakterier en bra miljö. Huden och tarmen behöver ungefär samma bakterier. Stressen skadar cellerna och kan påverka även huden. Immunförsvaret måste fungera för att allt ska fungera.

Hon gick igenom alla olika lager av hud som vi har och vill du se det får du köpa biljett. Jag ger mig inte in på att förklara det i detalj eftersom hon förklarade det så genialt. När kroppen är stressad hoppar den över huden så se till att ta det lugnt. Ät mycket grönt och bra fetter sikta på 50% grönt på tallriken. Drick mycket vatten för våra celler. Var inte för strikt utan gör livet hållbart. Johanna vann mitt hjärta med att inte vara noggrann med kaloriberäkning men att man ska se till näringsinnehållet.

Lyssna på kroppen och anpassa näringsintaget efter vad den vill ha. Undvik processad mat, socker, vete, mjölkpulver och bordssalt. Det finns studier som visar att mjölk kan trigga akne. Frukt kan vara ok om din kropp mår bra av det. Det finns inte en magisk diet.

Zink är en viktig mineral för vår hud. Akne kan vara tecken på problem med matsmältningen. Bukspottkörteln måste funka för att vi ska kunna ta upp vår mat och ge vår kropp näring. Kom även ihåg att tugga maten för att tillverka magsyran. Ofta är utslag i käklinjen tecken på brist på magsyra. Kolla dig alltså inte blind på utsidan om du har hudproblem utan kolla även på insidan. Kroppen pratar hela tiden med oss men vi måste lära oss att tolka vad den säger. Jag kommer även vid tillfälle lägga ut en sammanfattning om hennes senaste bok.

Om vår hud är torr kan de patogena bakterierna ta över och orsaka problem. Rosacea och perorial dermatit har ökat lavinartat de senaste åren och mycket tyder på att felaktig hudvård kan vara en bidragande orsak. Gynna alltså bakteriebalansen på in och utsidan. Kolla även upp kopparhalten i kroppen om du har problem. Vi fick en genomgång av facemapping. Det är intressant att se hur ansiktet kan visa olika organproblem.

Vi kan stötta våra organ genom djupandning. Det tränar även upp diafragman. Om något organ är i obalans kommer kroppen prioritera bort huden så stötta dina organ. Om vi tar hand om vår hud och använder bra hudvård och äter bra kommer vi att åldras snyggare.

Det finns som du kanske gissat inte en lösning på alla problem.

Under Q&A kom de också in på kisel som ofta glöms bort.

Tugga maten minst 30 gånger. Djupandas! Vårda din mentala hälsa

Biljetter till alla samtal och möjlighet att vinna fina priser hittar du här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *