Ibland behöver man göra en garderobsrensning och idag började jag. Shopping har alltid varit något jag gillar men en överfull garderob utan överblick är inte kul. På senaste tiden har jag dessutom gått upp lite i vikt och det är ok men det finns ingen anledning att då ha kläder i fel storlek hängandes. Jag är knappast ensam om att bli lite ledsen när man inte kan stänga byxorna eller blusen på morgonen. En bättre start på dagen än så tycker jag att alla förtjänar inklusive jag själv.

I sann Kon Mari anda började jag med det minst känslomässiga och jobbade i kategorier. Hela garderoben på en dag är inte genomförbart så kategorier underlättar. Jag älskar klänningar så de får vänta till sist. Blusar och skjortor tycker jag om men använder inte så ofta så de fick inleda rensandet.

Varje plagg som jag inte använt på ett tag provades och jag tror garderoben kommer bli mer inspirerande när jag är klar. Planen var att även hinna gå igenom alla byxor men det kommer nog en annan dag. Mitt krav för att de skulle få stanna var

  • Jag kan tänka mig använda den
  • Den passar

Bara mängden chockade lite smått när jag la ut dem på sängen. Med mitt klädintresse så bestämde jag att det som var fint men för litet fick läggas undan ett tag. Det jag aldrig kommer använda hamnar i textilåtervinningen eller på Tradera.

För att göra rensandet lite glammigare passade jag på att testa Gilda Energising Mask. En riktigt härlig mask som fräschar upp huden och ger en fin pigg hy!

48 blusar och skjortor fick stanna. 2 kommer säljas. 12 var för trånga. Det tog tid men ger lugnare morgonstunder i längden. Jag vill absolut inte skryta med antalet utan snarare belysa att det kan vara klokt att få en överblick över vad man har för att undvika framtida överkonsumtion.

Lämna gärna en kommentar om du vill ha mer tips om rensning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *