Inlägget innehåller annonslänkar till NordicFeel

Inskinity kundkväll med fokus på antiage var ett event jag verkligen sett fram emot. Att åldras är trevligt men vi vill ju åldras snyggt och se pigga ut. Det finns en uppsjö med behandlingar för att sudda ut åldersförfallet och det är bra att hålla sig uppdaterad på vad som finns och vad man bör tänka på.

De har en samlad kompetens för att du som kund ska kunna få rätt lösning. Ofta vill vi förändra med fillers men en ansiktsbehandling eller ett ansiktslyft kan ibland ge det resultat som du vill. Det är fördelen med att vända sig till en klinik med bredd. Gör inte avancerade ingrepp på frisersalonger och liknande, om något går fel vill du ha en person som även har vårdkunskaper vid din sida.

Inskinity fokus antiage
Deras lokaler är väldigt vackra och blommorna i taket var en härlig detalj. Nu är inredning och vacker miljö trevligt men om någon ska få vårda ansiktet behöver de även vara kunniga. På Inskinity har de både och. Entren ger en varm härlig känsla.

Självklart tog de upp problemet med att det finns oseriösa i branschen. De säger ofta nej till många ingrepp och det bör man lyssna på. Det finns ofta en bra anledning till att de säger nej och det händer att de får justera efter andra kliniker. Influensers har bidragit stort till att sprida galna råd så idag går en stor del av konsultationen ut på att dementera mycket som andra sagt istället för att bara ge råd om vad som är möjligt.

Annons

Att åldras ingår i att leva och ni som inte vill göra ingrepp har full rätt till att tycka det. Jag vill sprida kunskap om vad som finns och informera om vilka fallgropar man kan gå i. Det vanligaste felet man hör är ju när företag försöker sälja in krämer som ska påverka under huden. Det är bluff och kommer inte fungera så glöm dem direkt. Att köpa mängder av krämer utan att verkligen veta vad de gör kan göra mer skada än nytta. Det är ju ofta väldigt dyrt också. Samma gäller om man försöker påverka att ansiktet migrerar söderut med fillers då ett ansiktslyft egentligen är det man behöver. Fillers kan ge intrycket av ett lyft men bara till en viss nivå. Fortsätter man att fylla får man till slut det berömda pillowfacet. En seriös behandlare säger stopp innan och lotsar dig till rätt behandlingar.

Alla ingrepp har sina risker och möjligheter. På kliniken görs alla mer avancerade behandlingar under lokalbedövning. Det är en mindre risk för kunden och ger en snabbare återhämtning. Det ger ofta ett bättre resultat eftersom man hela tiden kan kommunicera med kunden och slipper syrgasmasken som stör.

Dr Zana Turan – bild lånad från Inskinitys hemsida

Trenden just nu är att många löser upp sina fillers och satsar på behandlingar istället. Ansiktslyft har börjat göras på allt yngre människor. I Sverige har det varit väldigt oreglerat men i och med nya lagen börjar vi komma ifatt övriga länder även om vi har en lång väg att ta igen.

Ansiktslyft har jag varit lite rädd för och lagt i kategorin med behandlingar jag inte vill göra någonsin. Vem har inte sett misslyckade ansiktslyft. När deras kirurg Zana berättade hur de jobbar och hur det går till så hade jag utan tvekan kunnat gjort ett lyft. Som tur är kräver lagen en veckas betänketid och jag tror inte att han skulle utfört det. Även där gäller den gamla tumregeln, tänk efter noga och en seriös behandlare kräver det.

Allél T-serien hamnar på min önskelista

Eftersom jag brinner för hudvård så passade jag givetvis på att kolla på Alléls produkter . De är framtagna av bland annat Dr Anne Wetter som även finns på Inskinity. Allél är en DNA baserad hudvårdsserie som matchar ens genetiska faktorer. Det finns en sådan tanke och forskning bakom varje produkt så det förtjänar ett eget inlägg och jag lovar att det kommer. T-serien kommer jag i första hand kolla närmare på för den har jag för mig att Anne trodde skulle passa bäst för mig.

Dr Anne Wetter bild lånad av Inskinity

Även om Sverige varit vilda västern många år inom ingrepp så ligger vi väldigt långt framme i hudvård enligt mig.

Vad jag anser om ordet anti-age gissar jag att ni som följer mig redan vet men jag tycker verkligen att det är intressant att se vad som är möjligt. Med åren ser man ju lätt lite trött och sliten ut, i synnerhet om man slarvat med hälsan och solskyddet. Jag har några pigmentfläckar som jag planerar att åtgärda och håller på att försöka bygga upp huden runt ögonen för att se piggare ut och även såna behandlingar finns det att göra hos Inskinity. Det finns många fler behandlingar som lockar och jag är noggrann med vart jag går och gör dem. Allt som kan ge bestående skador ska man vara noggrann med. Jag har inte gjort några behandlingar hos dem än men de verkar seriösa och jag skulle absolut kunna göra behandling hos dem. Även Nuevida har tipsat om dem och hon är ytterst noggrann.

Om någon vill klanka ner på injektioner och plastikkirurgi så får ni göra det men kränkande kommentarer kommer tas bort. Jag tror på att sprida information och att alla gör vad de vill! Många slösar bort tid på att ha komplex över något som tar någon timme att fixa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *