I beautyvärlden har vi de senaste åren blivit väldigt medvetna om onödiga förpackningar och vi skuldbelägger tillverkarna för varje detalj. Jag är också skyldig till det eftersom jag nyligen ifrågasatte om det inte användes lite onödigt med plast för att försegla Vollagen complex. Vi har alltså kommit så långt att det känns rimligt att ifrågasätta 2-3 cm extra plast runt en liten burk och det är på sätt och vis bra eftersom vi måste minska onödig konsumtion.

När jag var på väg hem från gymmet kom jag på att det är ju lördag och att jag sett en mousse på mataffären som såg god ut så jag köpte hem den. När jag öppnade den slog tanken mig att miljötänket tydligen inte kommit lika långt i alla områden. Beauty ses ofta som kvinnligt och lite onödigt av vissa. Självklart ska vi då inte förbruka en millimeter av jordens resurser i onödan.

Annons

När man köper en dessert så är det tydligen viktigare än en kräm som man kan använda dagligen. Mina pytteburkar med mousse är så viktiga att de behöver en kartong. Aluminium är tydligen en oändlig resurs så de har slängt in ett lock som jag gissar att väldigt få ser till att återvinna ordentligt. Sist men inte minst har de packat moussen i små plastbyttor.

Är det dags att inleda samma jakt inom livsmedelsindustrin eller är jag bara gnällig? Självklart ska vi måna om naturen men det stör mig ändå när man ser sånt här. Varför skambelägga visst resursslöseri och inte annat.

Alpro ska ha ett plus i kanten för att det inte är palmolja i den i alla fall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *