Joan Rivers Men are stupid and they like big boobs: A woman's guide to beauty through plastic surgery

Inlägget innehåller annonslänkar till Storytel

Joan Rivers Men are stupid and they like big boobs: A woman’s guide to beauty through plastic surgery var otroligt underhållande men skulle nog tjäna på att kortas lite. Om du har en skev självbild bör du undvika boken. Joan Rivers är ingen förespråkare av naturlig skönhet. Hon har byggt en image av att operera sig extremt och det är befriande att höra på henne samtidigt har hon byggt en karriär av att provocera och jag tror hon provocerar lite extra ibland bara för att hon kan.

Boken ger en snabb överblick över vilka olika ingrepp det finns och det är intressant att höra lite om dem. Det är inte tänkt att du ska ha den som ett uppslagsverk utan mer lättsam information om hur du kan lösa hela världens problem.

Annons

Tidvis börjar man fundera om det inte vore bra att göra ett litet ansiktslyft, kanske lite fettsugning och snygga till näsan när man ändå är igång. Det är ju ganska naturligt att tankarna vandrar åt det hållet när man lyssnar på en bok som får plastikoperationer att låta som en sväng till IKEA. Som Joan påpekar många gånger i boken så finns det alltid risker med operationer och den värsta risken är att man kan dö. Favoriten är när hon berättade om vilka sorters bröstlyft det finns och förklarar att det kommer kännas som om någon hackat dig i bröstet med en kniv och konstaterar att det är för att det är precis vad som hänt. Jag älskar ärliga beskrivningar och den är ju så ärlig den kan bli.

Jag håller inte helt med om skönhetssynen hon har och tror inte att en platt mage ger en hord av beundrare och ekonomiskt överflöd. Jag tror mer på att hitta sin inre skönhet och köpa sina egna diamanter. Plastikkirurgi kommer inte att förändra ditt liv men kan ge ökat självförtroende om man åtgärdar något som hållit en tillbaka. Joan påtalar många gånger i boken att enda godkända anledningen till att göra en operation är för sin egen skull och inte för att någon annan tycker att man ska och det håller jag fullt med om.

Annons

Om jag kollar i min umgängeskrets så är det många som fixat till lite här och där och jag tror att det är väldigt vanligt fast många låtsas att de inte gjort något. I Joan Rivers umgänge tror jag ingrepp snarare är en regel än undantag. Man får komma ihåg det när hon rekommenderar att rätt tillfälle för ens dotter att fixa näsan är sommarlovet före högskolan så dottern har lovet på sig att få ner svullnaden och kan starta ett nytt liv med sin vackra näsa och nya människor. Det glädjer mig att hon i alla fall förutsätter att barnen ska studera vidare och inte försöka leva på sin skönhet.

Viktigaste budskapet jag tar till mig i boken är att ta hand om dig och se till att må bra. Joans larger than life personlighet är skön även om jag ibland upplever henne som lite gapig men hon är gapig och det är en del av henne. Humorn i boken är underbar.

Joan Rivers Men are stupid and they like big boobs: A woman’s guide to beauty through plastic surgery finns hos Storytel

Läsa igen? Jag läser sällan om böcker men den är underhållande och en ok bok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *