Jag vart lite nyfiken idag när jag såg reklam för OnSkin app. Idén är genial eftersom du scannar streckkoden på dina skönhetsprodukter och får upp mer info om dem. Låter lite som den här sidan men mycket enklare att använda så självklart laddade jag hem den.

Problemet började direkt. Det är en betalapp och det kan vara ok om man får testa först men när du aktiverar gratis testperiod så hämtas även kortinformationen. Jag vet att jag brukar glömma bort att avsluta så där dog mitt testande.

Annons

Nästa problem är hur de marknadsför appen. Det finns extremt få farliga produkter på marknaden. I Sverige har vi hårda krav på vad som får säljas och jag tycker inte om när de försöker skrämma oss. Ok, allt är farligt i fel proportion och även vatten kan vara farligt men hudvård är sällan farligt. Nu finns det otroligt dåliga produkter som billiga peel off masker som även tar med huden och de kan vi låta bli? Jag tror att en app som utger sig för att söka efter farliga produkter skickar fel signal till oss. Vi behöver inte vara mer rädda för allt. Rädsla är också skadligt för hälsan och de som laddar hem en sån här app tänker ofta på hälsan.

Nej gynna inte skrämselpropaganda. Har vi inte jagat produkter utan konservereringsmedel klart snart? Jag skulle bli extremt förvånad om appen hittar något som på riktigt är farligt även om det självklart kan hända. I synnerhet om vi snävar åt vad som är farligt.

OnSkin app kostar 79kr/ månad om jag inte minns fel

Köpa? Absolut inte, de extremt få ”farliga” produkter den kan få mig att undvika kan jag hoppa över gratis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *