Ni som var på Stockholm Beauty Week 2021 såg säkert när jag gjorde pigmentering. Jag har fått många frågor och snabbast är ju att göra ett inlägg. Varför gjorde jag det? Enkelt, jag är lat ibland men ändå fåfäng. Jag tycker inte om att vara osminkad och tycker att det ibland känns respektlöst att inte sminka mig när jag ska göra något. När man tränar kladdar sminket gärna ut sig och det är ju inte så snyggt. Kort sagt, jag vill vara lite piffad men vill slippa kladdet. Nu var det absolut inte en spontan grej. När min vän tatuerade eyeliner hade jag funderat ett bra tag men sen blev det ändå inte av efter år av funderande.

Jag har följt Matilda ett tag och har även hört många som varit till henne. Hon verkade seriös när jag kollade upp henne och vi hade gjort en konsultation innan. Vid konsultationen så provsminkade hon så att vi såg hur resultatet skulle bli. När vi provsminkade så tog hon även med brynen men efter mycket funderande så tog jag beslutet att låta bli. Lite udda kanske när alla verkar fylla sina bryn men mina naturliga är rätt fylliga och än har de färg. Nu är jag dessutom så gammal att jag minns plockandet under 90-talet då jag skämdes för att mina bryn var så stora.

Permanent makeup

Skuggad eyeliner och naturligt röda läppar känns tidlöst. Med åldern så bleknar ju läpparna så det kan vara bra att hjälpa dem på traven. Sen är det verkligen inte snyggt med kletigt läppstift. Om jag ska på semester i solen så skulle jag nog komplettera med att färga fransar och bryn och ett lashlift. Självklart även Spf men det hoppas jag alla räknar med. På mässan var det många som vart förvånade att vi inte gjorde brynen men det var mitt beslut. Jag kan hålla med om att det skulle ha ramat in ögonen och kanske jag ändrar mig och gör dem någon gång men inte nu. Det går trender i bryn och trender växlar fort.

Bild Katarina Mäkinen, Mogna Persikan

Trots att jag kollat upp noga och vet att Matilda har lång erfarenhet och många nöjda kunder så var jag faktiskt otroligt nervös innan. Nu har jag faktiskt inte en enda tatuering och ingen aning hur ont det skulle göra. Smart av mig då att ställa upp som modell på min favoritmässa. Min största skräck var om jag skulle tycka att det gjorde för ont. Efteråt kan jag säga att det var totalt onödigt.

För att vara helt säker att inget blir fel så började Matilda med att sminka igen för att verkligen få allt som vi var överens om Det är alltid bra för pigmentering sitter länge och man vill verkligen inte att något blir fel.

Eftersom jag var rädd att det skulle göra ont så fick jag bedövningskräm, ögonen är känsliga så det kändes klokt. Det var lite småstressande att ligga med stängda ögon i en mässhall och inte öppna ögonen. Nu var jag i totalt trygga händer. Katarina som tog bilderna är en underbar människa och många som jag känner kom och kollade till mig så jag kände mig väldigt trygg. När värsta oron lagt sig var det snarare trevligt.

Hon använder en riktigt avancerad maskin och Long time liner ska vara marknadsledande på färger. Man ska alltid välja noggrant om det är något du ska leva med i många år. Det värsta på hela behandlingen var sekunderna innan hon började. Det gör lite ont när bedövningen börjar gå ur men det är absolut uthärdligt. En microneedling gör nästan ondare än en pigmentering.

Foto Katarina Mäkinen

När ögonen var färdiga så fortsatte vi med läpparna. Många gör dem utan bedövning. Jag hade bedövning och jag kan lugna er som blir rädd av bilden, det är en färg som ska tonas ner. Jag är glad att jag inte såg färgen under tiden även om den är lite cool.

Foto: Katarina Mäkinen

Efter behandlingen så gick jag runt på mässan. Vissa kan svullna lite men det lägger sig fort. Jag vart mer torr än svullen. Det skönaste var dagen efter när jag kom ur duschen och slapp tänka på att sminka mig. Lite foundation och rogue kan vara bra om man vill men det behövs inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *