Ursäkta kameravinkeln.

Microneedling är en underbar behandling. Det går djupare än man kan hemma. Produkterna kommer åt på djupet och man får fantastiska resultat. Om du har svårt att hålla dig från solen är det inte smart att göra det nu när sommaren närmar sig. Jag vill ha lyster, minskade porer, minska pigmenteringar och få en bättre struktur.

Ann på Beauty Clinic Borås är ett proffs som jag litar 100% på. Hon har utbildning och är noggrann. Dessutom är hon riktigt trevlig vilket jag också tycker är viktigt. Hon är även en god vän men jag skulle ändå inte släppa lös henne på mitt ansikte om hon inte var välutbildad. Om ni vill kolla upp en salong så kan ni göra som jag gör ibland och kolla upp att salongen är ansluten till SHR. Kolla även lite på vilka märken salongen har eftersom många leverantörer av avancerade hudvårdsprodukter har hårda krav på vilka salonger som får ta in deras produkter.

Behandlingen inleds med rengöring och en syrapeel. Jag kom helt osminkad till salongen och hade inte ens smort in ansiktet innan för att maximera resultatet. Det är ett smart sätt att få bästa tänkbara resultat som tog mig år att komma på trots att alla rekommenderar det. Jag har gjort microneedling en gång förra året och mindes att pannan var värst. Självklart var jag lite orolig men det gjorde inte alls lika ont den här gången. Kolla på filmklippet när jag gör pannan.

Första gången är man ofta spänd och dessutom är bara tanken på en massa nålar in i huden läskig. Huden är ju väldigt tunn på pannan så det gör ju att man också blir känslig. Nu låter det som om det var en hemsk upplevelse men det var inte alls så hemskt den här gången. Som alltid för oss kvinnor är det klokt att ha koll på sin cykel och boka behandlingen efter den om man är smärtkänslig. Jag tycker det är en helt ok behandling och jag kan tveklöst göra den igen.

Stamceller låter läskigt men det är stamceller från äppelkärnor. Det har en antioxidativ effekt och boostar på kollagen och elastin i huden! Jag vill ha fast hud med lyster och det ska behandlingen ge. Stamcellsserumet slussas in under behandlingen med nålarna. Ann gick på olika djup på olika delar av ansiktet och vilket djup hon använde har jag glömt men nålarna går inte superdjupt.

Efter själva nålbehandlignen var det dags för min favorit! Sova med ansiktsmask! Jag somnar tyvärr alltid när jag gör mask på salong. Masken efter är kylande och väldigt skön på huden. Effekten av behandlingen kommer som mest till sin rätt någon vecka efter behandlingen. Mina pigmenteringar ser lite värre ut på bilden eftersom vi gick lite djupare på dem. Rodnaden lägger sig fort och bara några dagar efter tycker jag att lystern är bättre och smårykorna mindre. De djupare rynkorna får man inte bort med en microneedling.

Bild tagen efter behandlingen och mask. Så nöjd med mina fransar. Rödheten lägger sig snabbt.

Jag är fåfäng och trivs inte med att gå helt osminkad så dagen innan gjorde jag lashlift och färg för att i alla fall se ut som om jag har mascara. Det gör dessutom att man inte behöver slita så hårt med att få bort makeup på kvällarna och det är riktigt bra efter en så här djupgående behandling då huden ska få vila och återhämta sig. Huden är ömtålig efter en microneedling och ska vårdas ömt. Första veckan är extra noga med milda produkter och ingen sol för bäst resultat.