Snowcrystal foundation duo var en produkt som jag kikade som hastigast på under Stockholm Beauty Week 2021 men fastnade mer för att kolla på deras prisvinnande Frezyderm Sun Screen Velvet spf 50 och glömde bort dem ett tag men nu har jag testat deras foundation. En bra foundation är grunden i en hållbar makeup och jag är alltid på jakt efter den perfekta.

Annons

Det är en mjuk foundationduo som går att mixa för att alltid ha en perfekt nyans. Den ska passa för både kalla, varma och neutrala hudtoner. Totalt finns det 70 olika kombinationer och när man blandar dem blir det en oändlig skala. På så vis ska du alltid kunna hitta en perfekt nyans för din hud. Många byter ju färg på huden under året och då är det bra att kunna mixa till en nyans som stämmer för dagen.

En cool sak är att när en färg är slut kan man enkelt byta ut den i paletten. Det är ju perfekt nu när vi alla måste tänka mer på att minimera svinnet. Bra för både miljö och plånbok.

Annons

Den ska ha lätt till medium täckning vilket brukar vara bra för de flesta. Finishen ska vara som sammet. I och med att den är återfuktande och hudvårdande ska den mjuka upp linjer och ge glow. Den innehåller återfuktande ingredienser och antioxidanter. Bäst effekt får du av att applicera med borste eller svamp.

Det som är viktigt när du väljer din foundation är att få rätt underton och sen välja ljushet. På Snowcrystals hemsida finns även en massa goda råd. Gerellt ska du tänka på att välja en ljusare för vinter och en mörkare för sommaren sen kan du mixa dem för att få rätt nyans hela året. Du kan även använda dem för highligter och contouring.

Annons

Recension Dosan är väldigt snygg och jag gillar verkligen refill. Två nyanser kommer man väldigt långt med så den här får följa med på resor. När man använder den för contouring och highligter så får man ett otroligt diskret men ändå bra resultat.

Se bilderna för att se hur diskret den täcker. Om man tar för mycket blir även den här kakig och det är lätt att bli lite för ivrig och lägger för mycket. Den är mjuk och känns krämig på huden. Jag upplever inte att den blir förstörd under dagen

Snowcrystal foundation duo finns hos Snowcrystal för 389kr

Köpa igen? Det kan definitivt göra. Det här är tveklöst topp tio foundations.

Som vanligt försöker jag alltid fota mina egna produkter och som ni ser blir det lite märken i dosan av borsten.
Före Snowcrystal
Osminkad i dåligt ljus och inte världens bästa kamera.
Efter Snowcrystal
Jämför pigmentsfläcken från osminkade bilden.

Om man kollar på bilderna så har jag inte lagt mycket tid utan bara applicerat foundationen med Jane Iredale kabukiborste och inget annat. Jag vart riktigt förvånad över hur bra den täcker. Vinkeln på bilderna kanske inte är så smickrande men jag ville ta en före och efter bara för att visa hur bra den täcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *