För ett tag sedan var jag med familjen på Södra Berget spa. Tillfället var illa valt. Lördagen före jul är helt fel helg för att gå på spa med tonåringar. Därför är det svårt att komma med en objektiv recension. Hotellet är trevligt och jag älskar deras mat. Jag har besökt spat tidigare och gillat stället.

Annons

När jag kommer till ett spa vill jag gärna få en presentation av stället och gärna förslag på en rutin. När vi kom kändes det som om personalen hade hemlängtan och jag förstår dem. Det var antagligen många företag som hade julbord och trodde spa var klokt att åka på. Resultatet vart att det var högljudda salongsberusade människor och en lite sliten personal. Jag klandrar inte personalen, jag hade inte heller uppskattat den miljön. De som trivs i den miljön jobbar nog på nattklubb och inte på ett spa.

Japansk tvagningsritual brukar vara rogivande, i synnerhet när man får en trevlig presentation av hur den ska gå till och det vart vi inte erbjudna. Poolerna är ok om vi räknar bort att de var högljudda. Med hänsyn till besökarna tog jag inga bilder från poolerna.

Relaxavdelningen hoppas jag att är renare än när vi var där. Jag fick säga till om snusar på golvet och i vilsängen fick vi lyssna på ett berusat par på första daten.

Upplevelseduschen kan vara trevlig om det är lugnt där. Kallbadpoolen testade jag som hastigast. Största överraskningen var svalbastun eller vad den hette. Det var som att ligga på ett värmegolv och vila. Låter meningslöst men var faktiskt väldigt avslappnande. Med hänsyn till besökarna på spat tog jag inga poolbilder men det finns på deras hemsida

Vilrummet med stolar som man vaggas i var helt underbart och det rummet ska ju vara tyst så där var vi mycket.

Utsikten är ju magnifik och det var den även när vi var där. Det är underbart att ligga i en pool eller i relaxavdelningen och njuta av utsikten över Sundsvall på kvällen.

Annons

Det är tyvärr inte möjligt för ett spa att bestämma vilka som får/ inte får besöka dem så det känns fel att lämna en så sval recension av stället. Jag kommer inte besöka stället en lördagkväll igen och i synnerhet inte i julbordstider.

Vi bokade inga behandlingar men jag hade med mig en samling Wise-produkter och måste säga att det var klokt. Vi hade bokat spa 19-23. Sista timmen var det lugnt så vi smög till rummet och gjorde Jojoba scrub och applicerade Glow mask som fick vara på när vi gick tillbaka. När vi kom till rummet smorde jag in kroppen med Wise body Oil ylang ylang och body lotion för att återställa huden. Ansiktet fick lite mist, min älskade magic drops och sist men absolut inte minst Calming Rose som jag märkligt nog inte skrivit något om än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *