Kicki och Benjamin

Liveeventen börjar sakta återvända men jag passar på att följa så många Instagramliver som jag bara kan. Ikväll blev det Trendspaning med Gilda Liljeblad och Kicki Norman. Gilda Liljeblad är ett hudvårdsmärke med rötterna i Gildaskolan. Gildaskolan är en väldigt välrenommerad skola för hudterapeuter. Kicki Norman är chefredaktör för Daisy Beauty som är Sveriges enda skönhetsmagasin eller för att vara korrekt så är det Sveriges enda periodiska tidskrift inom skönhet. Yes benämningen på vad tidningen är kan vara lite fel men ändå tillräckligt beskrivande för att jag ska tycka att det är ok. Förlåt Kicki, jag gillar dig ändå och ser det som en personlig utmaning för mig att inte gå tillbaka till liven för att kolla så allt är 100% korrekt för det viktiga är trenderna. Skinimalism var för mig ett nytt ord som jag vill kolla närmare på. Se längre ner för en bra förklaring.

Annons

Efter år av dravel med Clean Beauty och oseriös marknadsföring med vad produkterna INTE innehåller. Vilket företag var det som för flera år sedan gjorde en reklam om att deras dryck bara innehöll frukt och inga trädgårdstomtar? Sån reklam är äntligen ute och vi är glada att slippa eländet. Det intressanta med hudvård är ju vad produkten innehåller och vilken effekt den har. Tolka inte det som att giftiga produkter är nästa succé utan mer att trenden går åt effektiva produkter med bra ingredienser och mindre reklam med skrämsel. Grunden till Clean Beauty är att uttrycket naturlig vart förbjuden i marknadsföring i USA.

Benjamin tog upp att The Ordinary gett konsumenterna mer fokus på ingredienser och mindre på vad de inte innehåller. Det har lett till att fokus ligger mer på funktion. Kicki nämnde ett manus om en kvinna som påstod att hon fått utebliven mens pga kemisk hudvård. Sånt oseriöst vill vi gärna få bort från marknaden.

Trenden med inkluderande hudvård och makeup fortsätter. Nu finns det väl inte många märken som släpper en linje bara för ljushyade. Det ska finnas något för alla. Inkluderande beauty är här för att stanna. Det är trist att det stod sådan tid men hellre sent än aldrig.

K-beauty och skönhetsredskap diskuterades lite generellt. Massage är tydligen en del i skinimalism. Skinimalism och skipcare verkar vara multiuseprodukter istället för de koreanska massproduktsrutinerna. Jag gillar att vara många steg ibland och en rätt simpel basrutin.

Det finns absolut ingredienser vi ska undvika och de behöver diskuteras. Mica är en ytterst tveksam ingrediens som jag vill påstå att inte behövs i hudvård. Läs på lite så håller ni med mig och det finns väldigt bra alternativ.

Inom skönhet så är tydligen svenska journalister och influensers välinformerade vilket jag tycker är bra. Sen har vi den eviga debatten om om vad som är välinformerat. Jag har idag hart en intressant diskussion med Cetaphil angående mineraloljor i deras produkter. Ni som vill läsa kan kolla Instagram. Jag tycker att vi ska fortsätta att ställa frågor och läsa på. Jag är inte någon expert men tycker om att ta reda på fakta och försöka hitta logik.

Annons

Hållbarhet är fortsatt viktigt och många kollar efter hållbara förpackningar och ett generellt koncept för naturen. Gilda visade bland annat hur man sorterar deras underbara barriärkräm. Pumpen ska tas bort när krämen är slut och burken ska lämnas in som plastförpackning. Jag använder locket för ampuller och annat litet som gärna hamnar lite överallt i badrummet.

De pratade även om en tänkvärd tankevurpa många gjort under Covid. Många har ju slutat med sina salongsbesök. Det är ju egentligen inte så nödvändigt eftersom hudterapeuter generellt har god utbildning i hygien och har redan noggranna rutiner som de flesta även skärpt ännu mer under pandemin. Så ni som saknar behandlingar, skynda er att boka in ett besök på en liten salong och självklart kan ni kolla hur de har säkrat upp under pandemin för att förhindra smittspridning. Jag har själv gjort behandlingar på salonger jag litar på och då har det varit jag och terapeuten i lokalen. Det har känts tryggt och än så länge har jag klarat mig. Kom bara ihåg att vara extra noga med att kolla så att du verkligen går till en seriös salong. Det finns nog fortfarande salonger som slarvar med munskydd osv även om jag tror de hör till undantagen. Dessutom kan en salong ge dig många råd om vilka produkter spm passar dig så du slipper alla felköp. Tänk även på att många små salonger har en knaper ekonomi efter att ha tappat nästan alla sina kunder så shoppa allt du kan om du vill ha dem kvar.

För er som missade så finns liven att se på Instagram. Jag kan absolut ha tolkat något annorlunda men det var en sevärd live med goda tankar.

Annons

Kicki och Benjamin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *