Då var det dags igen. Under kniven kommer på SVT. Efter fiaskot/ succén med sanningen om hudvård måste de ju fortsätta att göra program om skönhetsindustrin. Det börjar kännas som att någon på SVT försöker övertyga sin fru om att skönhet är slöseri med tid och pengar.

Jag vet inte om jag ens vågar se programmet. Sanningen om hudvård var ju enligt mig en studie i hur man med vinklade studier kommer fram till att vi kvinnor är korkade. Det var en jämförelse av päron och äpplen och deras vurm för Nivea har skadat mångas hud. Det fanns någon ljusglimt i programmet men i det stora var det nedlåtande trams. Efter den skräpserien får jag kväljningar av att se Elaine Eksvärd fast jag har sett upp till henne tidigare.

Annons

Erik som var med på nyheterna är en yngre och snygg man. Nu tycker jag inte om att prata om andras utseende men han har en otroligt bra hy och en benstruktur som är fantastisk. Han ser inte ut att någonsin kunnat passera ens som ful i någon form. Med tanke på Eriks ålder så har han antagligen fått nej från några seriösa kirurger och därför sökt sig till mindre seriösa. Han bör även ha gjort några lyckade ingrepp som kanske inte behövdes.

När behöver man göra ett ingrepp då? Ja, det är omöjlig fråga. Om vi pratar hjärtproblem så är det ju nödvändigt kanske. Om man har hängande ögonlock som täcker synfältet är det en mix av nytta och estetik. Sådant som korrigerar komplex kan i enstaka fall förändra livet men många har orealistiska förväntningar på hur livet förändras av operationer. Jag anser att man ska få göra som man vill i frågan. Vi lever i en ytlig värld och ett fördelaktigt yttre kan ge ett försprång enligt vissa. Det man alltid ska komma ihåg när vi pratar om skönhetsingrepp är att de ytterst sällan ger några större förändringar i livet och de ska alltid göras för att man själv vill och inte för att glädja någon annan.

Annons

Är det här programmet lika slarvigt gjort gissar jag att de jämför hjärttransplantationer med ansiktsbehandlingar. Slutsatsen de kommer försöka göra borde vara att du lika kan smörja dig med något från mataffären. Självklart måste de även lyfta fram att vi dumma kvinnor som köper dokumenterat verksamma produkter är lurade och borde istället lagt våra pengar på att stå vid spisen där vi hör hemma.

Jag skäms för att såga ett program innan jag sett det men jag fick mina aningar redan i morse när de pratade om programmet på SVTs morgonstudio. När de visar hur en stackars man blir analyserad och han berättar att han gjort ingrepp. Ni behöver inte tro att era barn kommer operera sig pga det här programmet. Teasern gör mig övertygad om att de kommer ge sken av att vilja visa en neutral analys av plastikkirurgi.

Nu finns det många oseriösa i den branschen och de förtjänar att hängas ut. Vad jag hört finns fortfarande de som trycker ner människors självkänsla och ska få dem till att göra mer ingrepp än de behöver. De ska hängas ut och försvinna men det finns så många serösa också. Jag hoppas att de även visar de bra kirurgerna. Ni vet, de som vågar säga ifrån att göra onödigt många ingrepp. Bland annat AK Talks Injektioner & Hudbehandlingar och Inskinity fokus antiage är föreläsningar jag varit på och hört om hur de jobbar med att ha realistiska förväntningar och bevara sitt eget utseende.

Annons

Tyvärr åker jag bort idag och kommer inte kunna se på programmet förrän imorgon. Jag hoppas behöva kasta det här inlägget efter att ha sett det. Det skulle vara kul att få mina fördomar krossade. SVT ska ju leverera opartisk underhållning.

Med tanke på att jag alltid vill vara ärlig med er följare har jag valt att behålla mina fördomar när jag skriver om hur jag upplevde programmet. Jag tycker ändå att programmet visar en balanserad syn på plastikkirurgi. Hur vi ska komma tillrätta med hemlighetshållandet vet nog ingen. Det finns starka åsikter i frågan och ni bör redan ha gissat min synpunkt. Alla är vackra på sitt vis och vill någon korrigera något får de göra det. Jag är allergisk emot skambeläggande inom skönhet. Kolla bara ett forum på t ex Facebook så kommer någon anse att man ska lägga pengarna på att lösa världssvälten, att man är ful och allt annat som de anser sig ha rätt att säga något om. I mina ögon får människor se ut som de vill och det gäller även badbollsstora bröst och rejäla ducklips. Det finns säkerligen många som tycker att jag är en latmask med min naturliga hårfärg och allt annat. Det programmet enligt mig kom fram till är att man ska tänka igenom vad man gör och att samhället ska sluta skambelägga. Att Erik kom fram till att han är klar med operationer var säkert bra för honom om han vill det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *