Qryokammare har stora hälsofördelar men jag har varit lite skeptisk till att prova. Victorias Treatment hade en gratis provgång så jag kunde inte se vad jag skulle kunna förlora på att prova. Hur illa kan det vara med 3 minuter i -87 grader. Det kallas även för Cryo Full Body!

Ni med cellskräck kan lugna er med att det är enkelt att bara öppna dörren om man får nog. Jag är inte människan som gillar kyla men allt som är bra för hälsan är kul.

Annons

Vem vill inte ha högre förbränning, minskad värk, mer energi, snabbare återhämtning och ett starkare immunförsvar? Vissa kryobehandlingar tar inte med huvudet men den här tar med allt. Du går in med hela kroppen och ska sikta på att kyla ner så mycket kroppsyta som möjligt.

När jag kom till Victorias Treatments mysiga lokaler försvann mycket av mina tvivel. Jag träffade en som nyss testat den och hon var lyrisk. Jag passade även på att kolla medans en gjorde sin behandling.

3 minuter Qryokammare motsvarar 20 minuter vinterbad och jag har inte klarat 3 minuter vinterbad. Isdusch på spa är inte heller min grej. Kort sagt, jag gillar inte kyla och vore det möjligt hade jag gått i ide under vintern. För mig startade dagen med att motorvärmaren inte hade gått så jag fick skrapa rutorna och åka i en kall bil.

Håller du armarna uppåt så maxar du effekten. Det är även bra för lymfsystemet så jag försökte göra änglavingar under tiden. Stå stilla i 3 minuter är svårt så något måste man ju ändå distrahera sig med. Jag försökte även koncentrera mig på andningen. Till hjälp för att klara av 3 minuter finns det belysning som visar hur lång tid du har kvar.

Jag klarade av hela tiden och efter får du låna en snygg morgonrock och värma dig med. De bjöd på kaffe och hade en skön infralampa för att få upp värmen med efter. Under läs mer eller vad det heter vid bokningen kan du läsa mer men i korthet kan du ta med mössa, vantar, munskydd, skor och så lätta kläder som möjligt. Jag hade sportbh för att undvika metall och fick låna gummistövlar på fötterna eftersom jag glömt skor.

Man får verkligen fart på blodcirkulationen och känner sig pigg och fräsch efter. Jag var riktigt trött och hade ont i ryggen när jag kom dit. Det kändes så skönt efter.

En bonusfunktion är det som Christoper Genberg pratade om under Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka och det är att kvaliteten på vårt sebum förbättras av kyla. Det bildar då som ett skyddande vax på huden. Såklart är det bra för huden och sägs även ha en föryngrande effekt.

En behandling i kryokammare kostar 750kr men det finns olika paket och det är billigare att dela kammare med en vän.

Göra igen? Så gärna! Känslan efter är underbar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *