Inlägget innehåller reklamlänkar

Som ni ser har jag bara använt en liten tester av Esse Cream Cleanser så jag kan inte uttala mig om de långsiktiga effekterna. Det är en rengöring som du inte behöver så mycket av så jag har ändå kunnat använda den några gånger.

Doften är väldigt stark så jag var riktigt skeptisk till att ens använda den. Esse Cream Cleanser ska vara mild och passa för en känslig hud så jag använde den ändå. Den tar inte bort Eyekos vattenfasta mascara men huden känns ren och den torkar inte ut. Jag var beredd på att bli röd men det gick bra. Ingredienserna är intressanta. Jag tror det här är den första produkten jag testar med Baobabolja. Den är där för att lösa oljebaserad smuts. Aloe Vera är för att lugna. Jojobaolja för lenhet och Palmarosa, Kummin och Geranium för antiseptiska egenskaper och doften.

De rekommenderar att man ska använda rengöringen två gånger om dagen men de hudanalyser jag gjort säger att jag ska försöka hålla mig till en gång om dagen eftersom jag har torr känslig hud.

Esse Cream Cleanser finns bland annat hos Hudoteket för 469kr. Jag kan tänka mig att prova den mer innan jag köper den eftersom jag tror att den kan irritera min hud.